Peak District – Ben Coopers och Diane Frys arena

Med anledning av veckans jerka tänkte jag att jag skulle ta med er på en liten tripp till The Peak District som är skådeplatsen för Stephen Booths karaktärer Ben Cooper och Diane Fry.

Fakta om Peak District

Nationalparken Peak District är belägen mellan Sheffield och Manchester med en yta på hela 1 438 kvadratkilometer. Området sträcker sig över sex län (men man säger kanske grevskap i det här landet?) men den största delen ligger i Derbyshire.

Nationalparken delas in två helt olika geografiska områden kända som the White Peak och the Dark Peak. Och bara genom att titta på några foton på dessa två områden så är det lätt att förstå vari skillnaden ligger.

Turister

Varje år besöker 30 miljoner människor the Peak District där de njuter av kullarna, dalarna, sjöarna, gråttorna och sevärdheter som Chatsworth House och de pittoreska byarna byggda i sten.

Jag vet inte vad ni säger, men jag skulle mycket väl kunna tänka mig att ansluta mig till de miljoner människor som vallfärdar till denna natursköna miljö. Ta en titt på dessa bilder som Visit Peak District har lagt ut på sin Facebooksida så förstår ni kanske varför jag vill åka dit och ta mig en titt TROTS att jag är så långt ifrån en naturmänniska som man kan komma.

Ben Cooper & Diane Fry

Jag har följt med detta strävsamma par ända sedan starten och de har minsann inte mycket gemensamt. Cooper är omtyckt av alla och det finns inte någon som inte skulle ta honom under sitt beskydd då han är son till en mycket beryktad polis som dödades i tjänsten. Fry är en utböling som inte kan låta bli att visa vad hon tycker och tänker och avundsjukan lyser igenom i de flesta situationer där hon och Cooper agerar tillsammans.

Om det hade varit möjligt skulle jag gärna ha tagit mig en tripp till Edendale också men där får jag nöja mig med den fantasibild jag har målat upp då Stephen Booth som så många andra författare har tagit sig friheten att helt enkelt uppfinna en stad som är sprungen ur fantasin.

 

 

 

 

Comments

 1. Annika
  Twitter:
  says

  Jag har varit i närheten av Edendale när jag bodde på B&B några nätter i Bakewell. Har även varit vid de nio jungrurna från Jungfrudansen. Och när jag recenserat Stephen Booths senaste roman fick jag tackmejl från honom, på hans hemsida var länkat till recensionen. Då blev jag fånigt stolt.

  • Åh var det lika underbart som jag har fått för mig att det ska vara?

   Jo, jag förstår känslan när Booth uppmärksammade din recension. Själv har jag fått en kommentar och ett personligt mail av Mark Billingham och det känns speciellt på något sätt
   🙂

   • Annika
    Twitter:
    says

     Peak District är oerhört vackert, och det kändes speciellt att vandra på samma stigar som Ben Cooper gjort (även om han inte finns är han väldigt verklig). Bakewell var mysigt, nyinspelningen av Stolthet och fördom lär ha spelats in i området, vi såg en herrgård (eller slott) som fanns med i filmen. Visst blir man glad och stolt när ens favoritförfattare gör sig besväret att mejla, det är vaket av förlaget att vidarebefordra recension, undrar om andra än Minotaur gör det.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: