Pythians anvisningar av Jerker Eriksson & Håkan Axlander-Sundquist

När man läser vissa böcker så stängs omvärlden ute. Kråkflickan var en sådan, Hungerelden likaså och till min glädje så skulle även tredje delen i serien om Victoria Bergmans svaghetPythians anvisningar, hålla en hög nivå.

Nästan alla karaktärer är högintressanta men mest nyfiken har jag varit på Victoria Bergman och hennes mångfacetterade personligheter. Den vi får veta mest om är Sofia Zetterlund då hon tar en stor plats i alla tre böckerna, men här får vi även lära känna  hennes övriga inre på ett djupare plan. Och jag blir nästan mörkrädd bara vid tanken på hur det skulle vara om någon annan helt plötsligt skulle komma och ta över min kropp, tanke och mina handlingar.

Tidigare har vi fått veta att Bergman har en dotter vid namn Madeleine, och här tar hon klivet upp och blir något av en huvudkaraktär. Hon är långt ifrån någon sympatisk person men det är inte så konstigt med tanke på vilka erfarenheter hon har med sig i bagaget. Dock säger jag inte att det rättfärdigar de avskyvärda handlingarna som hon utför, och det hat som brinner inuti henne.

En annan otrevlig typ är åklagare Kenneth von Kwist, och honom skulle jag ha velat få veta mer om. Jag vet på ett ungefär hur han är inblandad i de vidrigheter som förekommer genom hela serien, men jag skulle ändå ha velat ha mer detaljer om, och en större insikt i hans roll.

Jag var inte lika imponerad över den här boken som över de övriga två. Jag hade visserligen stora svårigheter att slita mig från den, men jag kände ingen eufori när den väl var utläst. Till stor del beror det nog på att jag visste att det var slutet på en era, men den största faktorn är att en del detaljer lämnar mig med en viss oro i kroppen. Om jag visste att det skulle komma en fjärde del så hade jag kunnat leva med det, men nu får jag helt enkelt anpassa mig efter hur verkligheten ser ut.

Trots det är det en trilogi som du måste läsa om du tycker om spännande, gripande och ibland riktigt otäck läsning. Hela serien om Victoria Bergman är spännande, gripande och ibland riktigt otäck. Kom dock ihåg att du måste läsa böckerna i rätt ordning!

 

Bokfakta:

Författare: Jerker Eriksson & Håkan Axlander-Sundquist
Titel: Pythians anvisningar
Utgivningsår: 2012
Förlag: Ordupplaget
Format: Inbunden
Antal sidor: 379
Källa: Bibliotek
Intresse: deckare, kriminalroman
Serie: Victoria Bergmans svaghet
Betyg [Rating:4/5]

Comments

  1. Jag har läst Kråkflickan och tyckte den var ruggigt bra. Har just köpt Hungerelden. Ser fram emot spännande läsning.

    • Du har en relativt lång och en extremt spännande läsning framför dig… Ska bli intressant att höra dina tankar och åsikter om de två återstående böckerna i serien.

  2. Hoppas få låna den här i sommar av en god vän. Låter ju som om det är värt det i alla fall:-)

Trackbacks

  1. […] andra som bloggat om boken är Annikas litteratur- och kulturblogg, Kristinas bokblogg, Fröken Johannas bokblogg, Beasbokhylla och Läsa & […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: