Recension: Already Dead av Stephen Booth

already-deadAlready Dead är den trettonde boken i serien om Ben Cooper och Diane Fry och jag kan inte vara så taskig att jag skriver ett enda ord om handlingen, eftersom jag då kommer att avslöja snaskiga detaljer som skulle förstöra läsupplevelsen för alla de som inte har hunnit på långt när lika långt som jag i denna underbara serie.

Vad jag däremot kan berätta är att Stephen Booth är en mästare på att förmedla stämningar på ett näst intill snuskigt autentiskt sätt, och jag fick tårar i ögonen både en och två gånger under läsningens gång.

Och detta hör inte till vanligheterna vill jag lova: Jag gråter som en lipsill så fort jag ser något som är det minsta sorgligt och/eller lyckligt på tv, men jag fäller väldigt sällan, om ens någonsin, tårar när jag läser en bok.

Föregångaren till den här boken, Dead and Buried, slutade med den cliffhangern och jag snabbläste de första kapitlen i Already Dead för att äntligen få veta vad som egentligen hände den där ödesdrigra dagen som för alltid skulle förändra Ben Coopers liv.

När jag sent omsider stod där med alla svaren visste jag inte riktigt vad jag skulle göra med all information. Helt plötsligt blev mitt liv lika trist och tomt som Ben Coopers, men som tur är skulle det visa sig att han inte var lika nedbruten som man först skulle kunna tro och då kunde även jag dra en lättnadens suck.

Att jag över huvud taget kunde låta mig själv dras med så här beror så klart på att jag har varit en av Coopers bästa vänner i tretton år och då är det svårt, för att inte säga omöjligt, att inte dras med i den sinnesstämning han för närvarande befinner sig i.

Om du ännu inte har läst serien om Cooper & Fry föreslår jag att du genast gör någonting åt det och härmed är du uppmanad att läsa böckerna i följande ordning:

 1. Svarta hunden
 2. Jungfrudansen
 3. Iskallt spår
 4. Blindspel
 5. Ett sista andetag
 6. Dödens plats
 7. I skydd av mörkret
 8. Svart som synden
 9. Sista samtalet
 10. Flickan i floden
 11. Djävulsklippan
 12. Död och begraven
 13. Redan död

Bokfakta:

Författare: Stephen Booth
Titel: Already Dead
Utgivningsår: 2013
Förlag: Sphere
Antal sidor: 386
Källa: Köpt
Intresse: Deckare, kriminalroman
Serie: Ben Cooper & Diane Fry (del 13)
Betyg [Rating:4/5]

 

Comments

 1. Jag har läst Dödens plats och Det sista samtalet, men borde nog börja om igen och läsa första boken och sen de andra

  • Ja, det tycker jag absolut att du ska göra. Störst behållning får du om du läser dem i rätt ordning och ett tips är att du har samtliga böcker hemma när du väl börjar läsa för jag kan garantera att du åtminstone efter att ha läst Dead and Buried vill kasta dig över Already Dead direkt.

 2. Ohh, jag längtar efter att läsa den här! Jag vill ju att Ben och Diane ska bli ett par, det har jag trott från bok nummer ett… Jag brukar aldrig engagera mig i romanfigurer, men Ben Cooper har jag en allvarlig crush på, han skulle vara så bra för henne!
  Freja recently posted..11 september…

 3. Måste leta reda på dessa, har bara del 3 och 9 här hemma 🙁
  [Anna] recently posted..I min brevlåda #26 2013

 4. Jag har ju bara kommit till och med andra delen, men lyckades till min glädje hitta alla gamla delar på ett antikvariat i somras 🙂
  Monika recently posted..”Spelaren” av Harlan Coben

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: