Recension: [bubble] av Anders de la Motte

bubble[bubble] av Anders de la Motte är den tredje och sista delen i serien om HP Pettersson och tyärr även den sämsta.

Jag sparade medvetet på den ett tag eftersom jag ville dra ut på vårt avsked en stund. När jag väl hade börjat läsa dröjde det inte länge innan jag insåg att det snarare skulle bli en lättnad av att aldrig behöva möta HP igen. Fem minuter till och jag skulle ha varit lika paranoid som honom och då är det bara mentalsjukhuset som återstår.

Tyvärr är det inte bara han som går på någon slags overdrive utan det gäller allt som har med den här boken att göra. Här trängs spelet, prinsessbröllop, bubblor, bankfack, historia, skumma typer, vänner, ovänner, ett kärt ”barn” med extremt många namn, avhoppade spelmedlemmar, jakten på SpelLedaren och gud vet vad mer. Och jag är ledsen men jag köper inget av det!

Jag kan dock inte ge någon förklaring till min antipati utan att avslöja alltför mycket av handlingen. Så ni får antingen ta mitt ord på att den här thrillern inte håller någon hög klass eller så får du läsa den och bilda dig en egen uppfattning. Observera dock att du måste läsa [geim] och [buzz] innan du läser [bubble]. Om du inte gör det har du inte en chans att hänga med i svängarna. Jag lovar!

Om jag ska lyfta fram någonting positivt så är det bokens titel eftersom den inte kunde vara mer passande: förr eller senare spricker bubblorna och här spricker det rejält.

Boktrailer på Youtube:

Bokfakta:

Författare: Anders de la Motte
Titel: [bubble]
Utgivningsår: 2012
Förlag:  Alfabeta
Antal sidor: 424
Källa: biblioteket
Intresse: thriller,
Serie: HP Pettersson (del 3)
Betyg [Rating:1/5]

Comments

 1. Geim tänker jag läsa om jag någonsin får tag på den på antikvariat eller loppis. Jag är lite nyfiken på den.
  Maria recently posted..Martin Luther King: I have a dream 50 år – TÄVLING

 2. Gillade geim och buzz, men håller med om att den här var för mycket.
  Helena, MsHisingen recently posted..Ten little Indian boys went out to dine

 3. Jag har läst samtliga tre och kan inte förstå hausset kring dessa böcker. Ettan var okej och tvåan dög men trean var rent ut sagt dålig. Personligen tycker jag hans skrivsätt påminner om Jens Lapidus, böcker som jag inte alls tycker om.

 4. Jag fick [geim] som recensionsexemplar och jag var så glad att jag inte lagt ut pengar på den, jag fastnade inte alls för den. Så jag har inte läst de två återstående böckerna och det beslutet förstärks av din recension.
  Freja recently posted..I dag gillar jag…

 5. Jag har alla tre böckerna olästa i hyllan. Det känns som att det börjar dra ihop sig 🙂
  Monika recently posted..”Heder” av Elif Shafak

 6. Har dock buzz att läsa innan jag kommer till denna!
  Lena recently posted..Nytt i hyllan 16, 2013

 7. Jag har läst Geim men har planerat att läsa buzz och bubble i sträck så man kanske har en chans att hinna med i svängarna 🙂
  [Anna] recently posted..Omslagsonsdag #6 Träd

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: