Recension: Dödens ansikte av Cody Mcfadyen

Dödens ansikte

: Cody McFadyen
Originaltitel: The Face of Death
Utgivningsår: 2007
Förlag: Forum
Antal sidor: 496

[Rating: 2/5]

Sammanfattning:

”Får jag inte tala med Smoky Barrett tar jag livet av mig.”

En sextonårig flicka blir med en pistol riktad mot sitt huvud vittne till ett fruktansvärt morddrama. Hon står fast vid att främlingen mördat hennes adoptivfamilj, och att han förföljt henne hela livet och att han dödat alla som hon älskat och att ingen hittills trott på henne …

Smoky Barrett leder FBI:s specialenhet för brutala mord. Hennes team har handplockats bland landets elit och de är lika hängivna och obarmhärtiga som seriemördarna de jagar.

Det behövs ingen större övertalningsförmåga för att de ska ta sig an detta fall. Men Smoky har en mer personlig anledning till att fånga främlingen – en adopterad dotter och ett nytt liv värt att skydda till varje pris.

Mina tankar

Det här kunde ha blivit så bra och ändå blev det så …. fel. Historien är ruskig: en galning med fascination för blod går lös och mordens gemensamma nämnare är den sextonåriga flickan, Sarah.

Sen då? Ingenting! McFadyens personskildringar är intetsägande, miljöbeskrivningarna är obefintliga eller tråkiga, men framför allt utgår han från att läsarna är dumma i huvudet. Det är uppenbart att McFadyen inte har hört talas om begreppet ”Showing vs telling”: han berättar och förklarar nämligen allt:

Jag kramar hennes hand. ”Det är säkert. Du kan få hela rummet.”
Hon skakar på huvudet. Nej tack, betyder det.

Jag sätter mig så att jag har ryggen åt sovrumsdörren, fortfarande utan att tappa ögonkontakten. Jag är här, jag ser dig, du har min fulla uppmärksamhet, vill jag säga med det.

”My Little Pony!” ropade hon.
”My Little Pony”, var en leksak för barn, ett slags mellanting mellan älva och ponny, vilket resulterade i osannolika ljusblåa ponnyer med rosa manar. Sarah hade en dockversion som hon sov med.

See what I mean?

Missa inte att anmäla er till tävlingen!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: