Recension: Mamma, pappa, barn av Carin Gerhardsen + utlottning

Författare: Carin Gerhardsen
Titel: Mamma, pappa, barn
Utgivningsår: 2009
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 344
[Rating: 4/5]

Sammanfattning

Den 16-åriga Jennifer hittas strypt på en toalett på en finlandsfärja. Misstankarna riktas mot Jennifers pojkvän Joakim då han hade uppenbara motiv till att vilja röja henne ur vägen. Efter att polisen, med Conny Sjöberg i spetsen, har börjat titta närmare på Jennifers sista timmar i livet inser de att allt inte är vad det verkar vara och horden av misstänkta växer stadigt.

När Petra Westman är ute på en joggingrunda påträffar hon en liten pojke i ett buskage. Han är svårt medtagen och Petra kallar på förstärkning. Strax därpå hittar Petra även en mördad kvinna som hon förmodar är den lille pojkens mamma. Mamman saknar identitetshandlingar vilket leder till stora problem för polisen. De ger sig ut på en intensiv jakt med frågan ”varför är det ingen som saknar dem” ständigt ringande i öronen.

Hanna, 3 år, vaknar upp i en alldeles tyst lägenhet. Hon smyger upp ur sängen för att inte väcka mamma och lillebror som skriker hela tiden. Till slut tar hungern över och hon gläntar försiktigt på sovrumsdörren men där finns varken mamma eller lillebror. Hon ropar försiktigt på mamma, men hon får inget svar. Strax inser Hanna att mamma och lillebror har flyttat och lämnat henne ensam kvar i den låsta lägenheten.

Mina tankar

Mamma, pappa, barn är den andra delen av Carin Gerhardsens Hammarbyserie. Det märks att det var ett tag sedan jag läste Pepparkakshuset eftersom jag bitvis hade svårt att hänga med. Men som tur var så återberättas händelser som har hänt i huvudpersonernas liv så jag behövde inte känna mig vilsen under alltför långa stunder.

Mordhistorierna är intressant och trovärdigt beskriven, men det är inte de som fängslar mig i den här boken. Det är historien om Hanna som höll mig i ett järngrepp och då Gerhardsen bara har pytsat ut ”småbitar” av Hanna och hennes kamp fanns det bara en sak att välja på: raket tempo boken igenom!

Jag riktigt längtar tills jag får Vyssan lull i min hand. Gerhardsen har blivit en favorit och det glädjer mig att hon håller på att skriva klart del fyra i serien. Minst två böcker till att se fram emot med andra ord. Sådant gillas!

Utlottning

Ta chansen och var med i utlottningen av boken Mamma, pappa, barn (pocket). Anmäl er genom att skriva en kommentar till det här inlägget senast den 11 april. Om det är många om budet är det som vanligt slumpen som avgör.

Comments

 1. Åh jag vill också vara med och försöka vinna =)

  Sicken tur att jag gick in på denna sidan ändå. har inte tittat in på några dagar.

 2. Jaaa, jag vill gärna vara med och tävla! Håller tummarna för att jag vinner ;-).

 3. Hej

  Låter som en ruskig bok. Men den är säkert bra.
  ruskigt är just vad Karlstadvädret är idag.Men det har varit superskönt i Stockholm under påskhelgen. Vårvädret hittar väl tillbaka snart hoppas jag.

  • Jo, nog är den ruskig alltid. Ruskigt bra alltså! 🙂
   Här strålar solen och det är några minusgrader. Superskönt! Snön har börjat smälta från gatorna, fåglarna kvittrar, och på dagarna kan man höra takdroppet. Våren är här!!

 4. Åh, den här boken vill jag läsa, för då får jag vekligen anledning till att läsa ”Pepparkakshuset” som har legat på min ”skaläsasnartlista” sen den kom ut…

  Så JA! jag e me o tävlar om boken o så gör jag en länkt hit i min blogg:

  http://www.pockethexorna.blogspot.com/

  Kramis o trevlig påsk!
  (fast först kommer Skärtorsdagen då alla Pockethexor är ute på utflykt..<;p)
  från Pockethexan själv
  <;D

  • Kul att du är med och ”tävlar” igen.

   Ja, tänka sig … nu är det påsk igen fast det känns som att det inte är mer än en vecka sedan sist 🙂

   Kram och glad påsk!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: