Recension: MemoRandom av Anders de la Motte

memorandomI och med MemoRandom har Anders de la Mottes nya serie tagit sitt avstamp och här finns det många grenar på båda sidor om lagen att försöka hålla fast sig vid.

I mitten finns den försvunne infiltratören ”Janus” vars rätta identitet måste hållas hemlig till varje pris.

Janus hanterare David Sarac råkar ut för en bilolycka i vilken han tappar minnet och därmed all kontroll över sina vänner, sitt nätverk och den hotbild som är riktad mot honom. Det enda sättet för honom att skydda sig själv är att hitta ”Janus” innan någon annan gör det.

Anders de la Motte är skicklig på att hålla många trådar i luften och han är inte någon duvunge när det gäller speed heller.

Ibland går det dock lite väl fort och jag önskar att han kommer att lära sig att trycka lite på bromsen emellanåt i resten av bokserien som för övrigt redan är såld till 20 länder. Och som om inte det vore nog ska det amerikanska filmbolaget Lionsgate göra en tv-serie som baseras på alla böcker.

Det går bra för Anders och det är oerthört kul när svenska författare slår igenom även utomlands.

Heja Sverige!

Till sist måste jag ändå tillstå att jag hoppas att nästkommande bok kommer att ge oss mer ledtrådar kring den skumme ministern Jesper Stenbergs liv och leverne.

Han visar alldeles i början att han är en iskall jäkel som inte skyr några som helst medel för att nå sina mål, men hans agenda framgår inte.

Dessutom finns det andra saker som bäddar för en intressant fortsättning, vilket visar att de la Motte är en slipad författare som vet hur han ska knyta läsare till sig.

Boktrailer från Bonnier:

Andra röster om MemoRandom hittar du här.

Bokfakta:

Författare: Anders de la Motte
Titel: MemoRandom
Utgivningsår: 2014
Förlag: Forum
Antal sidor: 397
Serie: Memorandom (del 1)

Comments

 1. Har inte läst något alls av honom än, men [geim] finns på min boktolva och de andra två i serien har jag redan köpt… 🙂
  Monika recently posted..Dag 03: Favoritserie

  • Köper du alltid hela serier även om du inte vet om du kommer att gilla böckerna eller ej? 😉
   Förresten håller jag på att lägga in böcker i Book Collector. Det verkar aldrig ta slut och jag kommer på nya idéer hela tiden. Jag kommer nog aldrig att ens bli nästan klar 🙂

   • Det där är ett av mina ”problem” som jag måste jobba lite med. Och jag har faktiskt blivit lite bättre på att inte köpa hela serier 🙂

    Jag tror det tog mig ett halvår att gå igenom alla böcker och lägga in all data i Book Collector. Och då höll jag på med det varje ledig stund. Det blir så bra och fint när man är klar 🙂
    Monika recently posted..Topp Tio TV-serier

    • Jag har en lång väg kvar men jag sitter med det någon timme varje dag. Jag har inga fritidsproblem direkt 🙂

 2. Den enda bok av författaren jag läst är Geim. Tyckte den var såpass bra så jag har även köpt de andra två. denna verkar också bra!!
  Lena recently posted..Livet deluxe

  • Den andra boken i den trilogin var också bra men den tredje spårade ur helt. MemoraRandom kanske bara blir bättre och bättre ju längre tiden går. Jag hoppas det 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: