Recension: Sandfågeln av Susanne Nygren

sandfagelnSandfågeln av Susanne Nygren utspelar sig i Norrtälje och huvudstoryn kretsar kring en man som försvinner under sin semester. Mystiska försvinnanden är alltid intressant och att kombinera det med en journalist, om än en motvillig sådan, borde vara ett vinnande koncept.

Men det är det tyvärr inte för maken till tråkiga karaktärer har jag aldrig tidigare stött på.

Jonna Bjelke är 33 år och har precis flyttat till Norrtälje tillsammans med sin pojkvän Fredrik. Hon älskar blommor och har till sin lycka fått jobb i en blomsterbutik och som om inte det vore nog har hon även blivit anlitad att skriva om växter i Norrtälje morgonblad.

Redan här börjar jag gäspa eftersom jag aldrig har förstått hur människor kan ägna timme ut och timme in åt växter som bara står och tar upp onödig plats i ett redan överfullt hem. Men så anlitas Jonna att skriva om fallet med den försvunna mannen och då tändes en gnista hopp om att det skulle kunna bli åtminstone lite spännande att följa med på Jonnas upptåg som grävande journalist.

Men icke!

Jonna är ingen journalist vilket hon påtalar fler gånger än hon väljer att låta bli. Hon riktigt skriker ut sitt missnöje över att behöva skriva artiklar om brott när hon i stället skulle kunna befinna sig i blomsterbutiken alternativt hemma hos sina kaktusar som gud förbjude har drabbats av någon parasit av något slag.

Trots det beger hon sig ändå iväg för att följa upp de ledtrådar som läggs ut framför hennes fötter, men hon har inget driv i stegen och hon har inget direkt intresse av att ta reda på sanningen.

Som om inte det vore nog är Jonnas och Fredriks samliv till och med tråkigare än mitt singelliv: de går till sina jobb, de träffas hemma, de äter middag, de sätter sig och ser tv, de går och lägger sig och sover och så börjar allting om på morgonen när de vaknar.

Vem har sagt att det är roligare att vara två? Inte är det jag i alla fall, och om detta är vad jag kommer att få om jag än en gång skulle ge kärleken en chans avstår jag gärna.

Bokfakta:

Författare: Susanne Nygren
Titel:  Sandfågeln
Utgivningsår: 2013
Förlag:  MBF Bokförlag
Antal sidor: 365
Källa: Författaren
Intresse: Spänningsroman
Betyg [Rating:1/5]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: