Tematrio – Sommarens läsplaner

TematrioI veckans tematrio vill Lyran att vi ska berätta om våra läsplaner i sommar. Jag brukar ofta göra upp storstilade planer för vad jag ska läsa men allt som oftast brukar dessa raseras då jag känner suget av att läsa helt andra böcker än de som står på mitt lässchema. Den här gången är jag dock ganska säker på att jag kommer att läsa följande böcker, men i vilken ordning och om det bara blir dessa som kommer att bli lästa i sommar återstår att se.

1. Jag har tänkt läsa klart Gomorra av Roberto Saviano som jag påbörjade under den tänkta litterära resan till Italien.

2. Jag har verkligen kommit igång med att läsa böcker på engelska och för närvarande håller jag på med Dark Places av Gillian Flynn. Därefter tänker jag läsa Finders Keepers av Belinda Bauer och The Retribution av Val McDermid.

3. Igelkottens elegans av Muriel Barbery har stått en hel evighet i min bokhylla och nu känner jag att det är dags att ta tag i boken som alla andra verkar ha läst.

Comments

  1. Blogg_bohemen says

    Frågar du mig så kan du hoppa över den där Igelkotten … Tyckte inte alls om den. Pretentiös på ett sätt som ingen annan än en fransk författare kommer undan med.

  2. pizzor9 says

    Hej! Jag älskar ocskå att läsa böcker! Håller just nu på att läsa ”Fyrmästarens dotter” av Ann Rosman. Den är jättebra! Jag läser ungefär en bok i veckan, det beror på hur tjocka dom är så klart, är alla böcker som du läser skrivna på svensk text eller läser du böcker på engelska med? Jag läser bara böcker med svensk text.
    Jag är precis som du, planerar att läsa speciella böcker, men så blir det oftast inte så i alla fall, för då är man sugen på att läsa en helt annan bok när man ska börja på en ny. Och det är väl lite av halva nöjet att välja vilken bok som man ska läsa härnäst eller hur? Sparar du alla böcker som du läser eller är du intresserad av att byta böcker som du redan har läst?  Och är det någon bok som du jättegärna skulle vilja läsa men som du inte har fått tag på? 

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: