Tematrio – Titelgeografi

I veckans Tematrio vill Lyran att vi ska berätta om tre böcker med en geografisk bestämning i titeln. Det är helt och hållet upp till var och en om man vill välja världsdelar, länder, städer, floder eller kanske blanda lite. Ja, till om med utomjordiska bestämningar går bra.

1. Det må vara en aning långsökt men jag måste bara nämna Justin Cronins Flickan från ingenstans. Jag älskade den här boken trots att den huserar i en genre som jag normalt sett aldrig läser. Den handlar om de två FBI-agenterna Brad Wolgast och Phil Doyle som mot bättre vetande håller på med minst sagt tveksamma operationer. Wolgast utför det som hans chef beordrar honom att göra men han känner på sig att något fruktansvärt kommer att hända. Och det gör det… I höst kommer The Twelwe och jag lär med all säkerhet läsa den också.

2. American Psycho av Bret Easton Ellis är något av det märkligaste jag någonsin har läst. Den har egentligen ingen handling alls utan allt kretsar kring huvudpersonen Patrick Batemans rikedom, fåfänga och vansinne. Han ägnar flera timmar om dagen åt sitt utseende. Han umgås i fina kretsar och det blir många restaurang-, och krokbesök. Knark passerar också revy. Han har en mörk sida och trots att han nästan säger det rakt ut till sina kompisar är det ingen som snappar upp att han är en massmördare. De våldsamma scenerna när han mördar prostituerade, hundar, barn, uteliggare osv är så detaljerat beskrivna att till och med jag nästan blev illamående. Detta är med andra ord ingen bok om man är det minsta mörkrädd.

3. Havets safirer av Nora Roberts är den avslutande delen i trilogin om systrarna Gallagher.  I den här boken är det Darcy Gallagher som står i fokus. Hon är en tjej som vet vad hon vill ha och med en otrolig list och charm ser hon till att få som hon vill. Jag läste alla tre delarna i snabb följd och av någon konstig anledning så tyckte jag mycket om dem.

Inte en deckare så långt ögat når. Är ni inte imponerade så säg? 🙂

Comments

  1. Såg filmen American Psycho. Den var riktigt läskig. Läste Noll att förlora av Ellis för väldigt väldigt länge sedan. Den var välskriven men oändligt deprimerande.

    • Jag har bara läst American Psycho, men jag funderar starkt på att läsa åtminstone en bok till av denne märklige författare. Vi får se vilken det blir i så fall.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: