Tematrio – Titelsiffror

TematrioLyran fortsätter med titelteman i sin Tematrio, och denna gång har turen kommit till siffror.

Uppgiften är lika enkel som självklar: Berätta om tre romaner eller noveller som innehåller siffror (eller antal).

1. Jag hade lovat mig själv att jag skulle sluta tjata om den underbara monologen Novecento (1900) av Alessandro Baricco, men när en sådan här utmaning landar framför mina fötter så kan jag helt enkelt inte låta bli. Boken handlar om den föräldralöse pojken som växer upp på ångfartyget Virginian där han lär sig se världen genom passagerarnas ögon. Han spelar piano som en gud, och det är en medmusikant som berättar den tragiska men ändå vackra historien om 1900.

2. Agent 6 av Tom Rob Smith är den tredje och sista delen om Leo Demidov. Jag älskade Barn 44 och Det hemliga manifestet men den här är långt ifrån lika bra. Det är faktiskt inte ens säkert att jag kommer att orka ta mig igenom den.

3. Jag fick Minnet av en smutsig ängel av Henning Mankell av min arbetsgivare när jag skulle gå på semester. Jag har inte hunnit läsa den ännu, men den handlar om Hanna Lundmark som lämnar ett fartyg 1904 och blir ägare till den största bordellen i  Lourenço Marques. Låter inte som en bok för mig, men man ska aldrig säga aldrig.

 

Comments

  1. Barn 44 var riktigt bra. Det hemliga manifestet väntar i bokhyllan.

  2. Tänk att jag inte provat Tom Rob Smith än… Det borde jag verkligen!
    Lotten recently posted..Tematrio – Titelsiffror

  3. Minnet av en smutsig ängel är en av väldigt få av Mankells böcker som jag inte läst ännu. dina andra två har jag faktiskt inte hört talas om tidigare.
    Lena recently posted..Tematrio – Titlesiffror

  4. Jag har bara läst Silke av Alessandro Baricco men det var helt underbar. Tack för tipset om Novecento. Den måste jag ta en närmare titt på!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: