Tidningar till 1000

I dag när jag gick in på kiosken för att hämta ut min dotters mobila bredband kunde jag inte låta bli att snegla på alla tidningar som står och trängs i flera långa rader.

Min blick föll på Facebook, iPad och iPhone och jag kände köplusten komma krypande. Facebooktidningen vill jag ha för att lära mig allt som finns att lära sig om denna underbara samlingsplats som jag använder alldeles för lite.

De två sistnämnda skulle jag vilja ha bara för att jag så förtvivlat gärna vill ha både en iPad och en iPhone men som jag aldrig kommer att ha råd att köpa. Inte än på många år i alla fall.

Det jag absolut saknar är en tidning alternativt en webbsida med ALL information om Twitter. Jag är en urusel twittrare och till 90% beror det på att jag inte alls känner mig hemma där. Jag irrar mest bara runt och förundras över alla snabba konversationer som sker där utan att jag förstår hur i all världen alla kan hålla reda på vem som skriver vad. Jag är bara glad att jag får ett e-mail varje gång någon har svarat på en av mina tweets för annars skulle jag föra en extrem monolog.

Jag brukar besöka Tommy K Johanssons blogg och där hittade jag hans Nybörjarguide till Twitter som tyvärr inte är särskilt uttömmande. Jag vill ha en plats att gå till där all information finns på ett och samma ställe. Någon som har några tips?

Comments

 1. Jag är ju också ny på twitter, men om du går in på din profil och sedan klickar på mensions där ser du alla tweets som nämner dig! Det underlättar, så du slipper läsa ALLA tweets för att se vilka som nämnt dig de snaste dagarna 🙂
  Frida (påhittade nöjen) recently posted..Jag vill ha mer!!!

 2. Jag delar din förtjusning för Ipad. Det köpet ångrar jag inte även om den kostade en del. I och för sig kommer det nu billigare alternativ men än så tror jag den är bäst.

  Hoppas att Du får råd att skaffa en.
  Gunnar recently posted..Knoppar

 3. Vilket sammanträffande! Jag skapade precis ett konto på Twitter, har ingen aning om hur det hela fungerar… Det skrivs så mycket om Twittrande på alla bokbloggar, så jag tänkte också testa. Tack för länken till nybörjarguiden, kanske jag blir lite klokare när jag läser den.
  boktok73 recently posted..Uppfostran börjar ge resultat…

  • Annika says

   Precis efter jag hade skrivit inlägget kom jag på att det finns någonting som heter TweetDeck. Jag laddade ner programmet och även om jag inte helt har satt mig in i hur det fungerar så är det i alla fall numera busenkelt att se vilka som har besvarat sina egna tweets. Däremot finns det några irriterande moment som t.ex. att det kommer upp en ruta i högra hörnet varje gång någon skriver en ny tweet och den rutan är i vägen när jag t.ex. ska googla efter något. Jag måste se om det går att stänga av den på något vis för jag tycker att det räcker med att det plingar till för varje gång när någon skriver någonting (vilket i och för sig händer precis hela tiden).

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: