10 steg till att bli en bättre skribent/författare

Jag om någon är specialist på att gräva ner mig i teori helt enkelt för att jag älskar det. Jag har t.ex. hur många böcker som helst om skrivande. De flesta har jag inte ens läst ännu, andra har jag läst från pärm till pärm, ytterligare en har jag läst flera gånger.

Skriver jag något då (om man bortser från bloggen)? Svar NEJ! 

Sedan flera år tillbaka har min bestseller 🙂 snurrat runt i mitt huvud men än så länge har jag inte kommit mig för att skriva ned så mycket som en mindmap.

Varför?

Antagligen för att jag inte riktigt tror på mig själv och är livrädd för att misslyckas.

Vad vet jag?

Klart står dock att jag i teorin redan är en bästsäljande författare eftersom jag har läst mig till hur man ska och inte ska göra för att bli framgångsrik. Hur jag sedan ska våga ta steget att omvandla teorin till praktik återstår att se. Som ett första steg har jag skrivit ut postern nedan och satt upp den så att jag inte ska kunna undgå att se den varje gång jag slår mig ned vid datorn.

10 Steps to Becoming a Better Writer
Like this infographic? Get more content marketing tips from Copyblogger.

Comments

 1. Författardrömmar says

  Den där postern skulle jag vilja ha ovanför datorn i mitt lilla datarum 🙂
  Det viktigaste är ju att skriva, ju mer man skriver ju bättre blir man på att skriva. Att läsa mycket är också viktigt.
  jag känner igen mig i det där med att inte riktigt tro på sig själv och vara rädd för att misslyckas.
  Jag tycker det är jättesvårt att lämna ifrån mig det jag skriver och det är nästan bara syrran som får läsa mina manus. Jag tvivlar på mig själv ibland och undrar om det jag skriver duger. Det finns ju så många som skriver så bra böcker….
  Skriva kommer jag nog alltid att göra, jag behöver skriva, det är som en del av mig.

 2. Helen Lindholm says

  Ja, så är det ju! Har läst Skriv på av Elizabeth George, On writing av Stephen King och nyss köpt Bondessons Konsten att mörda…så det är bara det där rådet att verkligen sätta sig och skriva som inte går in verkar det som…

 3. Det mörka tornet says

  Det brukar vara det stående tipset. Och att man ska läsa mycket. Jag önskar alltid att jag ska skriva mer, inte för att jag så gärna vill bli författare (vilket jag såklart vill) utan för att det är roligt att skriva!!

  • Läser mycket gör jag och jag tror (eller snarare vet) att jag måste ändra inställning till skrivandet och släppa alla krav för att så småningom bara tycka att det är roligt.

 4. 23minuter says

  Jag vet själv hur jobbigt det är att ständigt vara rädd för att misslyckas eller för att det jag skriver inte är tillräckligt bra. Men jag kan hålla med om budskapet på postern, det viktigaste är att skriva, att bara våga sätt ord på papper… men det är även det svåraste. Lycka till med ditt skrivande 🙂

  http://tjugotremin.blogg.se/

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: