7 tv-serier baserade på böcker (del 1)

Tv- serier baserade på böcker

Netflix:
*The 100- Cass Morgan

Det har gått 97 år sedan ett Kärnvapenkrig utplånade nästan allt liv på jorden. Men i en omloppsbana kring jorden har 12 nationers bemannade rymdstationer slagit ihop sig till en enda stor station kallad ”Arken”. Där försöker mänskligheten överleva i väntan på att jorden återigen ska bli beboelig så att de kan återvända. Men Arken är nu döende och dess ledning bestämmer sig för att skicka 100 kriminella ungdomar från Arken till jorden för att undersöka ifall det går att överleva där.

Trailer:

*13 reasons whyJay Asher
Serien handlar om Clay Jensen som får ett paket med tretton kassettband inspelade av klasskamraten Hannah Baker, som har begått självmord. På banden berättar Hannah att det finns tretton skäl till varför hon tagit sitt liv.

Trailer:

HBO

*Sharp objects– Gillian Flynn
Kriminalreporten Camille Preaker återvänder till sin hemby Wind gap, Missorui för att utreda mordet på 2 unga tjejer. Camille lider av alkoholism och självskadebeteende, hennes resa hem är allt annat än lätt och tvingar henne konfrontera sina demoner under ett vakande öva från hennes mamma, Adora.

Trailer:

*Castle Rock-Stephen King
Är en psykologisk skräckserie som utspelar sig i Stephen Kings multiversum.
Här möts mytologin och de närgångna personporträtten i Kings mest älskade verk och väver ihop en episk berättelse om mörker och ljus. Allt utspelar sig i en skogsbygd på några kvadratkilometer i Maine.

Trailer:


*Bosch-Michael Connelly

Första säsongen baseras på Dödens stad (2002), Räven (2006) och Dockmakaren (1994). Säsong två har hämtat inspiration från Återkomsten (1997), Fallet (2011) och Den sista prärievargen (1995). Den tredje säsongen kommer att baseras främst på Svart eko (1992) och delvis Mörkare än natten (2001).

Trailer:


*
Big little lies– Liane Moriarty
Denna stjärnspäckade HBO-miniserie gav Alexander Skarsgård en Emmy för sin roll som den våldsamme maken Perry Wright. En historia med svart humor om tre mammor i Kalifornien vars till synes perfekta liv halkar in på helt fel spår. I rollerna hittar vi bland andra Reese Witherspoon, Nicole Kidman och Shailene Woodley

Trailer:

*Viaplay

*New Amsterdam-Eric Manheimer

Här får vi följa Dr. Max Goodwin som tar sig an utmaningen att vända en nedåtgående trend för sjukhuset. Han tar bort allt som har med ”röd tejp” att göra, hans ändå mål är att patienterna som kommer in till New Amsterdams sjukhus ska få rätt behandling, fattiga som rika.

 Trailer:

Comments

  1. Det verkar inte så men jag kollade bara lite snabbt på Bokus nu.

  2. The 100 verkar jättehäftig! Finns boken på svenska?

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: