Agent 6 av Tom Rob Smith är en stor besvikelse

agent-6Jag blev helt såld på Barn 44 och Det hemliga manifestet av Tom Rob Smith, och därmed hade jag nog onormalt höga förväntningar på Agent 6. Faktum är att jag var så ivrig att läsa den att jag inte hade tid att vänta på den svenska översättningen.

I början lyckas Smith upprätthålla en spänning som biter mig fast, men ganska direkt efter en viss händelse dör allting ut. Många är de gånger då jag inte kan släppa tanken ”men vad är det här” och eftersom tokerierna aldrig verkade ta slut la jag undan boken.

Detta var i september förra året!

För några dagar sedan plockade jag upp den igen och fortsatte läsa. Det tog dock inte särskilt många kapitel innan jag helt frankt bestämde mig för att lämna den åt sitt öde.

Leo Demidov går inte att känna igen. Visserligen kan jag till viss del förstå att han inte förblir densamme efter vad han tvingades gå igenom, men jag skulle ha föredragit att åtminstone en liten, liten del av den gamle Demidov hade fått skina igenom galenskaperna.

Baksidestexten utlovar hämd och mördarjakt. Jag gav upp på sidan 340 och även om tidsperspektivet tar rejäla kliv framåt såg jag inte röken av vare sig det ena eller det andra.

Sammanfattning:

Början är bra, men från ungefär mitten och framåt (i alla fall till sid 340) händer absolut ingenting. Slutet vet jag ingenting om och trots att Agent 6 är den sista delen i en trilogi skiter jag fullständigt i hur det hela kommer att sluta.

Fy, vilken besvikelse!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: