Alkb news (II)

Den 12 – 16 juli gick ett första Bloggmaraton av stapeln och det blev något av en succé. Inte för att det var överdrivet många som ville/hade möjlighet att delta, men för att de som deltog fick väldigt mycket gjort:

Fiktiviteter
Olsen
Lilla O (Finns numera på enligto)
Paperback lover
Bokcirkelföralla
Alkb

Detta är ett event som kommer att återkomma ca 2 ggr/år vilket innebär att det i januari är dags igen. Mer information kommer i mitten av december så håll ögonen öppna!

I samband med bloggmaraton nämnde jag att jag hade flera inläggsserier på gång. Alla är inte helt fix färdiga att gå online med ännu men några har kommit längre än till bara planeringsstadiet:

 • En gång i månaden kommer jag att skriva om en författare som jag tycker extra mycket om. Dessa inlägg kommer att publiceras under kategorin Författarporträtt. Juli månads författare var Elly Griffiths och näst ut är vår egen Kristina Ohlsson som verkligen har gjort kometkarriär.
 • Nostalgi – en inläggsserie som kommer att innehålla precis det titeln antyder. Nya inlägg beräknas dyka upp varje alternativt varannan vecka. Den som vill får naturligtvis hänga på!
 • Engelsk sida – som jag skrev i  Elly Griffiths porträtt med tillhörande intervju finns ambitionen att starta en engelsk sida där jag kommer att publicera intervjuer, recensioner, nyheter etc på engelska. Syftet är naturligtvis att locka även engelsktalande människor till min blogg. Sidan kommer endast att fungera som ett komplement till min ordinarie blogg så allt som publiceras där kommer således även att finnas på svenska på min huvudsida.Jag är dock inte redo att gå online med den ännu men snart, väldigt snart…  Förmodligen tar jag mig vatten över huvudet här då detta kommer att kräva sin lilla runda tid då jag inte har skrivit på engelska under en väldigt lång tid. Jag hoppas dock att jag ska komma tillbaka i ”gammalt god slag” tämligen omgående. I guess that time will tell…!
 • En gång i månaden blir det tävling med böcker eller eventuellt andra bokrelaterade priser i potten. Några kommer jag att tillhandahålla själv medan andra kommer att komma från andra ”sponsorer”. Mer om det under respektive tävling.
 • Varje vecka, fredag – måndag, kommer jag att publicera ett inlägg med titeln bokbloggsjerka. Vi börjar nästa vecka (v.30) så vad det här kommer att vara hemligt fram tills dess.

Det är dock inte allt: ytterligare fyra stycken håller på att ta form i mitt huvud men jag har inte lyckats ta full kontroll över dem … ännu, men det kommer var så säkra!

Sist men inte minst har jag inte övergett tanken på en svensk version av BBAW. Det kommer dock att ligga en hel del jobb bakom detta så om jag skulle kunna få hjälp av två-tre stycken så skulle det vara underbart. Vid intresse, skicka gärna ett meddelande via kontaktformuläret under fliken ”kontakt”. Vid ev. strul så kan ni kontakta mig antingen via en kommentar eller via mail, och då till abrahamsson97[at]gmail[dot]com.

Comments

 1. Jag var också med, men glömde skriva ett inlägg om att jag har städat och så =) Jag kommer tex från och med nästa vecka ha med en amerikansk gästrecensent som ska recensera böcker på engelska. Kommer att bli kul! Sen städade jag i min afrika utmaning och har börjat lista alla böcker. Och så har jag för mig att jag skrev rätt så många inlägg.
  Ha en fin lördag

  • Ja just ja, du var också med. Jag ska lägga till dig i listan över deltagare. Sorry! 🙂

 2. Man skulle kunna säga att det är din förtjänst, eller ditt fel om man så vill, att jag bytte bloggadress. Hade aldrig fått tummen ur annars.

  Bokbloggsjerka låter spännande!

 3. så många spännande projekt att se fram emot:-)

  • Ja visst! 🙂

   Har du förresten läst din mail? Jag skickade en lista på böcker till dig för några dagar sedan med anledningen av att du skrev den 1000:e kommentaren på min blogg…

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: