Böcker, böcker, böcker

Precis innan föreläsningen skulle börja slank jag in på biblioteket. Bara för att titta. Det var i alla fall meningen. Men som så många gånger förr slank det med böcker hem. Denna gång stannade dock antalet vid blott tre:

Den svarta dahlian av James Ellroy.

Den följde egentligen bara med av en enda anledning: det stod fullt med hans böcker på en snurra i deckarrummet och då antog jag att de hade valt att lyfta fram honom av någon anledning. Dock var det en anledning som inte var preciserad och jag har ej hittat någon information om att det skulle vara någonting speciellt med honom just i detta nu. Det kan ju faktiskt vara så enkelt att de behöver höja utlåningsfrekvensen på hans böcker?!

I mördarens nät av Val McDermid behöver knappast någon särskild presentation eller motivering: en deckare med Tony Hill och Carol Jordan kan knappast bli annat än bra.

På tal om Val McDermid: Ni missar väl inte hennes lista på de tio bästa ”Oxford Novels”?

Men vad i all världen gör att Beatleasmanifestet av Einar Már Gudmundsson numera ståtar i min bokhylla? Först vill jag säga att det absolut inte har någonting som helst att göra med att jag passade på Lindas Islandsfrågor för någon vecka sedan. Nej, allt hänger ihop med ett nostalgiinlägg som jag kommer att publicera inom kort. Att det har med Beatles att göra är inte så svårt att gissa, men exakt vad det är jag syftar på kan vara knivigare att lista ut.

Comments

  1. Och bara låna eller köpa de böcker jag inte tyckt om?

    Fast då skulle du ju vara tvungen att sluta med Billingham och Booth. Och MacBride. Med flera…
    Katarina recently posted..Omar flyttar in

  2. Jag gillade verkligen Den svarta dahlian av James Ellroy.

    Vilket enligt vårt tidigare mönster skulle betyda att du inte kommer att tycka om den. 😉
    Katarina recently posted..Omar flyttar in

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: