Bokalfabet 2.0 – del 11

Tisdag betyder Bokalfabet 2.0 och veckans bokstav är K: katt, krig, konstnär, krävande och kalabalik.

I Det hemliga manifestet av Tom Rob Smith (recension kommer i morgon) hamnar Leo Deminov och hans fru Raisa i ett speciellt krig och där det finns krig finns det också kalabalik.

Den första kommer att tänka när det gäller katt är i Flickan under jorden, Janusstenen och Huset vid havets slut. ( vet att jag tjatar om denna underbara men faktum är att jag håller på att länga ihjäl mig efter den fjärde boken). Vid närmare eftertanke har även en katt i böckerna av Val McDermid.

Väldigt krävande personer finns i de läser, t.ex.: Lincoln Rhyme som är en skapad av . Han är förlamad men hans mun och vilja är det minsann inget fel på som t.ex. i Det trasiga fönstret.

Kay Scarpetta är rättsläkare och löser brott i Patricia Cornwells och nu när nämner henne kom jag på att det är länge sedan jag läste något av henne.

Någon litterär gud har inte i ordets rätta bemärkelse men jag avgudar och hans sätt att skriva.

De författare läste i min ungdom är döda sedan länge men jag tänker med glädje på Enid Blyton och författarna bakom Tre deckare. Det var tider det!

Det är inte bara EN författare som får min just i detta nu men de författare har läst den senaste veckan är C.J. Box, och och alla tre är fantastiskt bra!

Comments

  1. Det var väldigt länge sedan jag läste både Lehane och Cornwall.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: