Bokalfabet 2.0 – del 11

Table of Contents

Tisdag betyder Bokalfabet 2.0 och veckans bokstav är K: katt, krig, konstnär, krävande och kalabalik.

I Det hemliga manifestet av Tom Rob Smith ( kommer i morgon) hamnar Leo Deminov och hans fru Raisa i ett speciellt krig och där det finns krig finns det också kalabalik.

Den första jag kommer att tänka när det gäller katt är i Flickan under jorden, Janusstenen och Huset vid havets slut. (Jag vet att jag tjatar om denna underbara men faktum är att jag håller på att länga ihjäl mig efter den fjärde boken). Vid närmare eftertanke har även en katt i böckerna av .

Väldigt krävande personer finns i de jag läser, t.ex.: Lincoln Rhyme som är en karaktär skapad av . Han är förlamad men hans mun och vilja är det minsann inget fel på som t.ex. i Det trasiga fönstret.

Kay Scarpetta är rättsläkare och löser brott i Patricia Cornwells böcker och nu när jag nämner henne kom jag på att det är länge sedan jag läste något av henne.

Någon litterär gud har jag inte i ordets rätta bemärkelse men jag avgudar och hans sätt att skriva.

De författare jag läste i min ungdom är döda sedan länge men jag tänker med glädje på och författarna bakom Tre . Det var tider det!

Det är inte bara EN författare som får min just i detta nu men de författare jag har läst den senaste veckan är , Tom Rob Smith och och alla tre är fantastiskt bra!

Comments

  1. Det var väldigt länge sedan jag läste både Lehane och Cornwall.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge
%d bloggare gillar detta: