Bokalfabet 2.0 – del 23

Nu börjar Lindas bokalfabet komma in på bokstäver som kräver lite tankeverksamhet och kanske även en viss portion uppfinningsrikedom för att komma på bra svar till.

W känns ändå inte som en helt omöjlig uppgift: wallraffa, wannabe, whisky, wienerkorv och weekend.

Harald Poppe i den extremt mediokra boken Champagneführern av Kåre Halldén  utger sig för att vara journalist (han wallraffar alltså) vid ett par tillfällen för att få den information som skulle hjälpa den sköna Isabelle att ta reda på vem som mördade hennes morfar.

Wienerkorv får mig osökt att tänka på det tyska språket och i ett land där just detta språk talas befinner sig för närvarande en viss före detta fru till en av mina favoritkaraktärer…

Oj oj oj, whisky är mer eller mindre nationaldrycken för många av ”mina” karaktärer men John Rebus (Ian Rankin) och Kommissarie Morse (Colin Dexter) är två av dem.

Den första karaktären som dyker upp i huvudet är Kommissarie Winter men då jag inte har läst böckerna där han finns med känns det som fusk. Tyvärr kommer jag i skrivande stund inte på någon annan så Winter får det bli (vilket dessutom passar väldigt bra ihop med årstiden).

Jag började blogga för att jag ville kunna kombinera skrivande med mitt stora intresse för böcker. Nu har jag bloggat i 4 år och jag tycker fortfarande att det är lika roligt (även om jag för närvarande inte riktigt hinner med det).

 

 

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: