Bokalfabet 2.0 del 5

Ny vecka i Lindas bokalfabet som denna gång har kommit fram till bokstaven E: Elegant, Eufori, Erkänna, Enkel och Elefant.

Patrick Bateman i American Psycho av Bret Easton Ellis är en välbärgad man som tjänar sin förmögenhet på Wall street där han alltid är elegant klädd. När han har lämnat jobbet förvandlas han till en bestialisk mördare som inte bara känner en oerhörd eufori hans verk utan de fungerar dessutom som ett visst erkännande för sin egen person. Han ger sig till största delen på enkla offer och det spelar ingen roll om de har två eller fyra ben.

Fyra av fem i en och samma titel är helt godkänt om jag får säga det själv!

Jag har insett att karaktärer på E är ytterst sällsynta i de böcker jag har läst. Men efter att ha ägnat en stund åt att leta i mitt minne kom jag till slut på Ezra Collinson, prästen som gifte sig med Susan Penhalligan i Tamara McKinleys Landet bortom haven som jag tyckte oerhört mycket om.

Om Gianrico Carofiglio har fått för lite uppmärksamhet ska jag låta vara osagt men han har i vilket fall inte dykt upp i mitt synfält förrän jag läste På sannolika skäl för en tid sedan och det kommer definitivt bli fler böcker av honom för min del.

Comments

  1. Letade också länge efter en figur på E. Har dessutom just beställt På sannolika skäl.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: