Bokbloggsjerka 10 – 13 september

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker//författare? Eller skriver du kanske bara ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Oavsett vilket är du välkommen att delta i det som jag kallar  för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i Mr Linkyn här nedanför. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan. (Under fliken ”Jerka” finns en sammanställning på vilka deltagare som har anmält sig till respektive vecka. Listan uppdateras varje måndag).

Du måste ha en bokblogg blogg som delvis handlar om för att få vara med. Med detta inte sagt att du inte kan ha en mer ”allmän” blogg, men huvudinnehållet måste ha med böcker och att göra.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i Mr Linky listan här nedanför. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

VILKEN ÄR DIN NUVARANDE FAVORIT BLAND ”NY FÖR MIG” FÖRFATTARE? (SVÅRT ATT VÄLJA? SKRIV OM HUR MÅNGA DU VILL!)

Under de senaste månaderna har jag upptäckt två vars verkligen slog mig med charm, spänning, fantastiska karaktärsporträtt, härligt tempo. Båda lämnar mig dessutom med en känsla av att jag vill ha mer. Mycket mer av det som de förmedlar.

Den ena är vår alldeles egna Kristina Ohlsson som jag definitivt kommer att mycket mer av. Jag gav såväl Askungar som Tusenskönor en fet femma i betyg, och jag håller på att längta ihjäl mig tills hennes tredje bok (som för övrigt redan är färdigskriven) finns ute i handeln. Det jag framför allt gillar med Ohlssons är hennes personteckningar: jag vet inte hur många gånger jag skulle vilja hoppa in i handlingen och ge den fruktansvärt vederväriga Peter Rydh en snyting på lilla näsan. Detta bara för att nämna ett exempel.

Den andra är som med sina böcker Dö med mig och Smärtans jungfru fick mig att bli fullständigt förälskad i hennes huvudkaraktärer Mark Tartaglia och Samantha ”Sam” Donovan. Forbes skriver inte bara med en extremt tät intrig, utan hon skriver där den största behållningen och spänningen sitter i karaktärernas relationer till såväl varandra som till offren. Nu väntar jag med spänning på hennes Evil in Return.

Comments

 1. Jag har två fantastiska ”nya” kvinnor på min lista.
  Lyran recently posted..Jerka 7

 2. Denna veckan var det lite lurigt, då jag kom på en massa förslag, men jag höll mig till två författare 🙂

 3. Sådär, då ska jag delta i min första bokbloggsjerka 🙂 Ska bli intressant.

 4. Hej Annika. Det var svårt att välja, men två lyckades jag ändå klämma ur mig. Det är kul det här med bokbloggsjerka även om jag inte hinner vara med varenda gång. Kram o ha en trevlig helg.,

  • Så kul att du tycker det och det gör ingenting om du inte kan hänga på varje helg. Delta när du kan!! 🙂
   Kram själv!!

 5. Oj! Först för en gång skull!

Trackbacks

 1. […] frågar i veckans bokbloggsjerka vilken min nuvarande favorit bland ”ny för mig” författare […]

 2. […] Jag har gått igenom mina läslistor för att kunna svara på veckan bokbloggsjerka från Annika: […]

 3. […] var det dags för en bokbloggsjerka (klicka på länken för att vara med du också!) igen och den här veckan frågas […]

 4. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas Mr. Linky som du finner här. […]

 5. […] 7: Om nya författare Posted on september 10, 2010 by fullbokhylla| Kommentera Denna vecka handlar det om författare som är nya. Inte nödvändigtvis i branschen men för […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: