Bokbloggsjerka 29 oktober – 1 november

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i Mr Linkyn här nedanför. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan. (Under fliken ”Jerka” finns en sammanställning på vilka deltagare som har anmält sig till respektive vecka. Listan uppdateras varje måndag).

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i Mr Linky listan här nedanför. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

BERÄTTA OM BOKEN/BÖCKERNA DU LÄSER JUST NU (EN DEL KANSKE KÄNNER IGEN DEN HÄR FRÅGAN OCH DET ÄR MYCKET RIKTIGT EN FAVORIT I REPRIS)

Jag har ganska precis börjat på Den svarta dahlian av James Ellroy som handlar om poliserna Buck Bleichert och Lee Blanchard. Handlingen utspelar sig i 1940-talets L.A. I början upptogs på tok för mycket av handlingen av världens i särklass värsta och meningslösaste sport, nämligen boxning. Usch! Nu har det dock börjat hända saker och när jag slutade läsa för en liten stund sedan har liket av Elizabeth Short hittats och på grund av mordets karaktär döps hon till Den svarta dahlian.

Ett ”tema” – men då som Den röda dahlian – som var aktuellt i serien om Kommissarie Anna Travis som gick på tv för inte så länge sedan.

Comments

 1. Jag måste naturligtvis läsa Ellroy någon gång, tror absolut jag skulle gillla.
  Marie recently posted..Vad jag läser nu- eller varje bok har en egen plats

  • Av någon anledning hade biblioteket ställt upp en hel drös böcker av hans böcker på en boksnurra så att man absolut inte skulle missa dem. Antingen beror det på att han t.ex. har vunnit ett pris nyligen (?) eller så måste de se till att få böckerna utlånade för att de ska undvika att bli utsorterade. Om jag får mersmak ska jag i vilket fall dra mitt strå till stacken för att undvika att skicka hans böcker till ”bokbålen” 🙂

 2. Nu finns mitt bidrag i bokbloggen. Det kan hända att du blir lite förvånad över mitt lite griniga utlägg om den bok jag precis påbörjat. 🙂
  Katarina recently posted..En höstlördag

 3. Jag är med 🙂 Boken Den svarta Dahlian tycker jag låter mycket spännande 🙂
  Cathrine recently posted..Veckans bokbloggsjerka

  • Kul att du vill vara med och jerka runt 🙂
   Efter på tok för mycket boxningssnack i början har boken börjat bli riktigt bra. Ibland är det tur att man kan uppbåda lite tålamod 🙂

 4. Jag ska nog också testa att hänga på 🙂
  Hundöra recently posted..Jerka – vad är det för snusk

 5. Så kul att jerka. Hänger på!
  Anna recently posted..med stora steg

 6. Jag hann inte riktigt med förra helgen, men nu är jag med igen 🙂
  Frida recently posted..Bokbloggsjerka

 7. Den Svarta Dahlian är också ett av mordfallen i boken ”Historiens största mordgåtor” av Gunnar Wall. En bra bok om man gillar mord och gåtor som har hänt på riktigt. Jag tycker just Svarta Dahlian är ett jätteintressant men har inte läst ovan nämnda bok, det borde jag göra!
  Sara recently posted..Vindens skugga nr 2 dvs Ängelns lek

Trackbacks

 1. Jerka – vad är det för snusk? | Three of a kind skriver:

  […] är att man ska hitta nya bokbloggar som en annars kanske skulle missa. Vad är Mr Linkyn. Gå till Annikas litteratur- och kulturblogg och läs mer så förstår ni. En ny bokbloggjerka kommer varje vecka och denna vecka är […]

 2. […] för bokbloggsjerka igen – för en enkätfantast som jag är det naturligtvis lite av julafton varje vecka när […]

 3. […] är det dags för Annikas bokbloggsjerka igen. Veckans fråga är en uppmaning som lyder: Berätta om boken/böckerna du läser just […]

 4. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas Mr. Linky som du finner här. […]

 5. […] Jerka igen. Tror jag glömde förra veckan va? […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: