Bokbloggsjerka 7 – 10 januari

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Vilken ”byggsten” tycker du är den absolut viktigaste i en bok: språket, intrigen, karaktärerna, en kombination, annat?

Egentligen förstår jag inte varför jag sätter mig själv på pottkanten genom att ställa sådana här otroligt svåra och kanske till och med konstiga frågor. MEN, jag har flera olika svar på denna i grund och botten simpla fråga. Språket är ALLTID viktig MEN jag kan acceptera ett något taffligt språk om intrigen är extremt spännande. Här vill jag dock lägga in en brasklapp och säga att jag för det mesta läser svenska översättningar av framför allt engelska böcker, vilket ger detta svar en liten ”twist”. Böcker som är dåligt översatta får mig att må extremt dåligt och ibland är det så illa att jag vägrar läsa någonting mer av den författaren. På svenska alltså. Gillian Flynns Vass egg är ett sådant exempel. Om det däremot är en svensk författare så KRÄVER jag att författaren åtminstone skall ha koll på den grundläggande svenska grammatiken. Om inte så blir de inte lästa. Som Jan Wallentin t.ex.

Då jag till åtminstone 95% läser enbart deckare måste naturligtvis boken jag läser ha en intressant och spännande intrig. Om man då kan identifiera sig med någon eller några karaktärer så är författaren i hamn.  MEN i Elly Griffiths böcker är det faktiskt karaktärerna som är betydligt mer intressanta och spännande än intrigen i sig och jag kan knappt vänta tills hennes fjärde bok om Galloway och Nelson släpps: A Room Full of Bones.

Jag antar att man kan sammanfatta min lilla ”utläggning” med att det måste till en kombination för att jag skall bli nöjd?!

Comments

  1. Här kommer mitt svar på senaste bloggjerkan.

  2. Veckans utsvävning: http://www.spetsig.se/?p=2484
    Spetsig recently posted..Bokbloggsjerka 7-1-10-12

Trackbacks

  1. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: