Bokfrågornas ABC – Ä

Bokstaven Ä I Lilla Os Bokfrågornas ABC.

1. Berätta om en bok som beskriver ett riktigt lyckligt, konstigt, hemskt eller kanske tråkigt äktenskap. Det senaste äktenskapet jag har läst om är Peder Rydhs äktenskap med Ylva i Askungar av Kristina Ohlsson. Där var det minsann ingen glam och glamour men jag måste nog säga att jag ”anklagar” honom mer än henne, men vem är jag att döma? Tänk vad engagerad man kan bli i fiktiva karaktärer 🙂

2. Ärlighet varar längst brukar det heta. Vilken bok tycker du om som tar upp ärlighet eller bristen därpå? Samtliga deckare är väl ett tecken på brist av ärlighet då de skyldiga oftast ljuger så de blir alldeles svart om tungan. Men det är i mitt tycke ett riktigt tråkigt och fantasilöst svar så i stället säger jag Mig äger ingen av Åsa Linderborg. På ett väldigt ärligt och öppet sätt berättar hon om livet tillsammans med sin alkoholiserade pappa. Den berörde mig på djupet.

3. Vilken bok är den ultimata äventyrsboken? Den enda ”äventyrsbok” jag kan komma på att jag är läst är Tom Sawyers äventyr av Mark Twain så det får bli den helt enkelt.

4. Änglar finns dom? Har du läst någon bra bok där änglar förekommer? Enligt min tro (eller brist därav snarare kanske) så finns det inga änglar och därför kan jag ej heller ge något exempel på en bok där änglar förekommer.

Nej vet ni, det blir en femte bonusfråga idag:

5. Vilken är den äckligaste boken du läst? Det är otvivelaktig biografin över Rysslands värsta massmördare Andrei Chicatilo. Det vänder sig i magen bara jag tänker på den men trots alla hemskheter som förekommer i boken så fascinerar den mig. Kanske dags att lägga in sig på någon klinik!?

Comments

  1. Peder är inte någon favorit. Mesman som tycker synd om sig själv. Usch! Littorinvibbar?!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: