Bokfrågornas ABC – Ä

Bokstaven Ä I Lilla Os Bokfrågornas ABC.

1. om en som beskriver ett riktigt lyckligt, konstigt, hemskt eller kanske tråkigt äktenskap. Det senaste äktenskapet har läst om är Peder Rydhs äktenskap med Ylva i Askungar av Kristina Ohlsson. Där var det minsann ingen glam och glamour men måste nog säga att jag ”anklagar” honom mer än henne, men vem är jag att döma? Tänk vad engagerad man kan bli i fiktiva karaktärer 🙂

2. Ärlighet varar längst brukar det heta. Vilken tycker du om som tar upp ärlighet eller bristen därpå? Samtliga deckare är väl ett tecken på brist av ärlighet då de skyldiga oftast ljuger så de blir alldeles svart om tungan. Men det är i mitt tycke ett riktigt tråkigt och fantasilöst svar så i stället säger jag Mig äger ingen av Åsa Linderborg. På ett väldigt ärligt och öppet sätt berättar hon om livet tillsammans med sin alkoholiserade pappa. Den berörde mig på djupet.

3. Vilken är den ultimata äventyrsboken? Den enda ”äventyrsbok” kan komma på att jag är läst är Tom Sawyers äventyr av Mark Twain så det får bli den helt enkelt.

4. Änglar finns dom? Har du läst någon bra där änglar förekommer? Enligt min tro (eller brist därav snarare kanske) så finns det inga änglar och därför kan ej heller ge något exempel på en där änglar förekommer.

Nej vet ni, det blir en femte bonusfråga idag:

5. Vilken är den äckligaste boken du läst? Det är otvivelaktig biografin över Rysslands värsta massmördare Andrei Chicatilo. Det vänder sig i magen bara tänker på den men trots alla hemskheter som förekommer i boken så fascinerar den mig. Kanske dags att lägga in sig på någon klinik!?

Comments

  1. Peder är inte någon favorit. Mesman som tycker synd om sig själv. Usch! Littorinvibbar?!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: