Bokfrågornas ABC – bokstaven ”S”

Table of Contents

Nu står bokstaven ”S” på tur i Bokfrågornas ABC och den här gången är det minsann inte bara att slänga iväg ett svar. Här måste man tänka till också, vilket förmodligen kommer att ta hela påsken i anspråk 🙂

1. är en språknörd. Lika bra att erkänna att en boks har stor betydelse för vad jag tycker om den. Vilken har det bästa språket enligt dig? , och Diana Gabaldon har alla tre ett språk som tilltalar mig fast på olika sätt. McKinley har en sagolik förmåga att beskriva karaktärer och miljöer så att det verkligen känns äkta. Miljöbeskrivningar är också något som Stephen Booth är duktig på, men jag fascineras mer över hans humor mitt i allt allvar. Det är inte bara en gång jag har skrattat gott när jag har hållit hans i min hand. Smakprov på hans skrivarkonst finns i mitt inlägg där jag diskuterar kring vad det är som gör en bok läsvärd. Diana Gabaldon beundrar jag för hennes förmåga att få mig intresserad av häxor, stenar och historia. (Detsamma gäller faktiskt för McKinley). Det är det minsann inte alla som klarar av! Ja, du ser .. som vanligt går det inte bara att ge ett exempel 🙂

2. Det vimlar av syskon i böckernas värld. Vilka är dina favoriter? Jaså, gör det? Den enda jag kan komma på som handlar om syskon är Pojken som kallades det av och den har jag redan nämnt vid ett tidigare tillfälle.

3. Sagor hör bandomen till, men funkar även för vuxna. Vilken saga tyckte du bäst om som barn? Har du samma favorit nu? De enda sagor jag minns från min barndom är de som fortfarande snurrar på Kalle Ankas jul. Jag övergick relativt tidigt från rena sagor till äventyrsböcker som senare utvecklades till mitt gedigna deckarintresse. Nej, jag har, och har aldrig haft, någon direkt favorit i sagornas värld.

4. Jag läste Fallet Vincent Franke för någon vecka sedan och Christoffer Carlsson har gjort ett soundtrack till den. En spotifylista som du hittar här. Gör ett soundtrack till en favoritbok. En låt, fem, tio eller kanske fler. Här är min spotifylista till Matildas sista vals som jag precis har recenserat.

Comments

  1. Spännande men ett soundtrack till en bok jag också läst!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge
%d bloggare gillar detta: