Bokfrågornas ABC – N

Bättre sent än aldrig brukar man ju säga! Här kommer i alla fall mina svar på bokstaven N i Bokfrågornas ABC som Lilla O står som värld för.

Det går inte riktigt att undvika Nobelpriset i den här veckan. Alla tycker någon om priset i fråga. Vad har du för relation till priset och pristagarna?

Jag har absolut ingen koll på Nobelpriset. Därför blev jag förvånad över att jag otroligt nog har läst böcker av som faktiskt har fått priset: Thomas Mann, Luigi Pirandello, Heinrich Böll, Dario Fo och Elfride Jelinek. Att jag får ihop så många kan jag tacka min utbildning för då detta är författare jag aldrig annars skulle läsa.

Vem är din nordiska favoritförfattare?

Förutom är Anne Holt en stor favorit vars Det som tillhör mig är den absolut bästa hon har skrivit. Faktum är att den är så bra att jag planerar att om den.

Vem är den senaste nykomling du läst?

Det borde vara Carina Gerhardsens Pepparkakshuset, som var hennes debutroman som deckarförfattare. En annan bra är Elly Griffiths som har skrivit Flickan under jorden. I April utkommer Janusstenen som jag känner att jag längtar efter.

Finns det någon du inte läst, men är nyfiken på?

Om det gör! För att inte trötta ut dig som läser kommer här en något reviderad lista: E.T.A. Hoffmann, Anna Jansson, Ingrid Hedström, Sarah Waters, Tana French och Johan Theorin.

Comments

 1. Gillar både Gerhardsen och Griffiths. Ser fram emot deras nya vårböcker!

  • Annika says

   Jag har Gerhardsens Mamma, Pappa, Barn i min bokhylla, men turen har inte kommit till den ännu. Jag tyckte att Pepparkakshuset var bra, men jag kunde för mitt liv inte begripa hur den hade fått precis den titeln. Såvitt jag minns stod ordet ”pepparkaka” inte någonstans i boken. Nåja, det är väl inte meningen att man ska förstå allt här i världen 🙂

 2. Hej,
  När vi på köp- och säljsajten Bokbörsen nyligen jämförde mängden begagnade titlar i omlopp med de som finns att köpa förlagsnya från nätbokhandlarna framkom hur förvånansvärt få titlar som finns tillgängliga.

  Vi lät jämföra antalet utgivna titlar på svenska. Hos de stora nätbokhandlarna hittar man cirka sjuttiotusen unika titlar. I vår egen databas ligger vi inne med drygt en halv miljon. Det motsvarar cirka häften av alla böcker som givits ut i Sverige sedan år 1900. I samma jämförelse har Bokbörsen även låtit räkna sina böcker under 100 kr och funnit att här finns en dryg miljon annonser.

  Läs mer på http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/bokboersen-aer-sveriges-stoersta-bokhandel-374930

  Bokbörsen har ett partnerprogram där du som bokbloggare kan ha en länk eller ett sökbanner till Bokbörsen. Vi ger 20% provision på samtliga beställningsavgifter som skapas med ett klick från din blogg/sajt.

  Läs mer på: http://www.bokborsen.se/page-start?page=174

  Med vänlig hälsning,
  Sven

  Sveriges största marknadsplats för begagnade böcker och skivor – http://www.bokborsen.se

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: