Bokgeografi – Danmark

Table of Contents

Denna vecka tar Lindas bokgeografi oss med till vårt grannland Danmar, vilket gläder mig då jag tycker att det är ett otroligt trevligt land att vistas i, såväl fysiskt som virtuellt.

1. om en du läst som utspelar sig i eller är skriven av en med anknytning dit.

Tatuerad torso av Helene Tursten är en riktigt otäck som inleds med att man hittar torson av en styckad manskropp på en strand i Göteborg. Torson har en mycket speciell tatuering och det är den enda ledtråden polisen har till en början. Spåren leder till Köpenhamn och till den väldige Tom Tanaka. I Köpenhamn försöker Irene Huss även att leta reda på hennes barns barndomskamrat som har försvunnit. Flera mord sker och Irene får en känsla av att mördaren finns i hennes närhet.

Rekommenderas!

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Danmark. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

För några år sedan läste jag Självrisk av Elsebeth Egholm som är en fristående fortsättning på Dolda fel och brister samt en föregångare till Personskada. Jag tyckte verkligen om vad jag läste men av någon anledning har hon fallit i glömska. Detta ska jag naturligtvis omedelbart ändra på!

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Danmark, som du inte läst, men är nyfiken på.

Jag skulle gärna som serier som t.ex. Brottet (Forbrydelsen) eller är baserade på. Har dock inga namn men jag tar tacksamt emot , dels på detta, men även på andra läsvärda och/eller romaner med dansk touch.

 1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Danmark eller är skriven av en författare med anknytning dit.

 2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Danmark. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

 3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Danmark, som du inte läst, men är nyfiken på.

Comments

 1. Jag har läst de tre första av Egholm, men visst har det kommit en till? Tycker förresten av Tatuerad torso är Turstens bästa.
  enligt O recently posted..Ett naturligt stopp

  • Det vet jag inte men det måste jag absolut kolla upp. Jag har som sagt var bara läst en bok av Egholm så jag har lite att ta ikapp.
   Jag tycker också att Tatuerad torso är Turstens hittills bästa. Jag har dock hennes senaste i bokhyllan så jag kanske ändrar mig när jag har läst den.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge
%d bloggare gillar detta: