Bokgeografi – Frankrike

Lindas resa fortsätter och denna gång mellanlandar vi i Frankrike.

blev väldigt förtjust i Paris när jag var där 2002 och jag skulle inte ha någonting emot att åka dit åtminstone en gång till. Jag ”gjorde stan” under en endaste dag och det är klart att jag missade många godbitar. Men kända platser som Notre – Dame, Louvren, Triumfbågen, Eiffeltornet och Champs-Élysées hann i alla fall med. Anledningen till att det bara blev en dag var att jag hälsade på mina underbara kompisar i Belgien och då passade vi på att ta tåget dit, göra stan (vi hade sjukt värkande fötter innan dagen var över, för att sedan ta tåget tillbaka till Belgien.

Men nu var det ju inte min som det här inlägget egentligen skulle handla om.

Bokgeografin består som vanligt av tre frågor och ska göra mitt allra bästa för att delge er lika många boktips.

1. om en du läst som utspelar sig i Frankrike eller är skriven av en med anknytning dit.

var väldigt förtjust i Da Vinci-koden när den kom och det känns lite surt att läste den först efter jag hade varit till Paris. Jag är ganska säker på att jag skulle ha lagt lite mer hjärta i besöket på Louvren om jag hade haft nöjet att kunna följa i Robert Langdons fotspår…

2. om en som på något sätt har anknytning till Frankrike. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

är en som föll pladask för redan när jag läste Vargarnas rike och sedan dess har det blivit ytterligare tre böcker. Hans är skrämmande, ofta obehagliga men alldeles alldeles underbara. Rekommenderas starkt till dem som tycker om böcker som tar spänningen till en helt ny nivå.

3. om en av en som anknyter till Frankrike, som du inte läst, men är nyfiken på.

För några år sedan pratade min systerdotter sig varm om Tillsammans är man mindre ensam av Ana Gavalda men då vi har väldigt olika smak när det gäller har jag inte kommit mig för att denna ännu. Men kanske någon gång i framtiden.

Comments

  1. Grangé låter som en författare jag måste läsa, tack för tipset! =) Och Tillsammans är man mindre ensam, gillade jag starkt – rekommenderas verkligen, åtminstone nån dag när du är på lite mer poetiskt humör =)

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: