Bokgeografi Norge

Dags att besöka grannlandet i väster i Lindas bokgeografi.

Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Norge eller är skriven av en författare med anknytning dit.

För några år sedan läste jag en mängd böcker av Anne Holt och hennes hittills bästa är Det som tillhör mig som handlar om den nioåriga Emelie som sitter inlåst i en källare någonstans i Norge. Hon vet inte var hon är eller varför mannen har kidnappat henne. Det enda hon med säkerhet vet är att hon måste vara snäll mot honom för att undvika samma öde som Kim råkade ut för.

Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Norge. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

På senare tid har jag fått upp ögonen för Unni Lindell som jag helt har missat. Nu ska det dock bli ändring på det hennes första bok i serien om Cato Isaksen Ormbäraren som numera står i min bokhylla. Linda själv tycker att hon är ojämn och en kollega till mig tycker att alla hennes böcker är sååå bra. Ska bli spännande att se vad jag själv tycker efter att ha betat av serien.

Berätta om en bok av en författare som anknyter till Norge, som du inte läst, men är nyfiken på.

När jag hoppade på Paulas läsutmaning: Deckare jorden runt skrev jag upp två böcker av Jo Nesbø: Fladdermusmannen och Kackerlackorna. Då dessa tycks ha försvunnit från biblioteket tänker jag slänga iväg en beställning under kvällen. Dessa böcker utspelar sig visserligen i Australien respektive Thailand men då författaren är från Norge så krävs det nog ingen större förklaring varför jag väljer att nämnda dem i det här sammanhanget.

Comments

  1. Jo Nesbö har jag inte läst, den enda i Sverige som inte gjort det? Kul att läsa att du gillar det han skriver. Kanske kan han hamna i min sommarhög? Anne Holt har jag läst några av på norska och det var extra kul.
    och dagarna går… recently posted..bokgeografi – Norge

    • Jamen, jag har ju inte läst hans böcker ännu så du är absolut inte den enda svensk som ännu inte har gjort det 🙂

  2. Ojämn, men lägstanivån är hög! Ska bli kul att se vad du gillar Lindell. De första böckerna var grymt bra, men det var ju några år sedan jag läste dem. Ibland kommer det många ”copycats” och då kan de som har några år på nacken kännas mossiga kanske. Typ Söjungfrun sjöng sin sång, som var en av de första som hade kursiva partier där mördaren kom till tals. inte så ovanligt nu direkt.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: