Bokgeografi – Skottland

Veckans Bokgeografi tar oss till Skottland, vilket är ett land som jag gärna skulle vilja besöka. Inte bara för att några av mina absoluta favoritförfattare kommer därifrån utan även för att de bilder jag har sett och de reseberättelser jag har hört vill påskina att det är sagolikt vackert där.

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i eller är skriven av en med anknytning dit.

Ian Rankin pensionerade sin trotjänare John för ett tag sedan för att i stället satsa på en ny med namnet Malcolm Fox. Stort misstag tycker jag. må vara sur och tvär men han för evigt en plats i mitt hjärta.

2. Berätta om en som på något sätt har anknytning till Skottland. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

tog mig fullständigt med storm med hennes om Jamie och Claire Fraser. Hon är en mexikansk med engelskt ursprung och hennes romaner utspelar sig bland annat i 1700-talets Skottland. Måste dock säga att hennes har tappat lite i intensitet men det löser man lätt genom att vänta tills samtliga böcker i har kommit ut för att sedan beta av dem, bok för bok. Det blir nog lätt för mycket berättande om man ska försöka fylla i läsarens minnesluckor av händelser som hände i en bok som kom ut för ca tre år sedan.

3. Berätta om en bok av en som anknyter till Skottland, som du inte läst, men är nyfiken på.

Då många talar sig varma om Smith funderar jag ärligt talat på att ge honom en chans till. Förmodligen blir det då en bok i form av Damernas detektivbyrå Rätt inställning till regn med Isobel i huvudrollen var något av det tråkigaste och mest intetsägande som jag någonsin har läst.

Comments

  1. Jag har läst alla damernas – om man inte förväntar sig deckare så är de mycket bra enligt mig. Jag har läst dem på engelska och då är språket underbart, långsamma och småputtriga och mänskliga.
    Anna recently posted..ord som inte ryms

  2. Gillade inte den första Damernas detektivbyrå speciellt mycket, men i andra boken tog det sig. Har läst tredje också, men inte mer.
    enligt O recently posted..Konsten att överleva hösten

    • Jag får se hur jag gör men med tanke på det du just skrev så får jag väl börja med bok nr två 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: