Bokgeografi Tyskland

Lindas resa genom världen fortsätter och denna gång mellanlandar vi i Tyskland. Detta med anledning av att det är något av ett tyskt år med tanke på att årets Bokmässa har ett tyskt tema.

1. om en bok du läst som utspelar sig i Tyskland eller är skriven av en med anknytning dit. En bok som berörde mig oerhört starkt var Anne Fransk dagbok. Då det torde vara en av de mest kända verken med tysk anknytning så behöver den nog inget närmare beskrivning. Klart är dock att man måste den för att förstå den vånda hon kände när hon skrev sina inlägg i familjens gömställe i Amsterdam. Dagboken var hennes enda vän och för att inte känns sig ensam började hon samtliga inlägg med Liebe Kitty

2. om en som på något sätt har anknytning till Tyskland. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val. Trots att pratar tyska så bågnar på intet sätt av tyska författare. Men i väntan på att jag ska ta mitt förnuft till fånga kan jag tipsa om den tyska deckarförfattarinnan Doris Gercke som har rönt stora framgångar med sia böcker om Bella Block. Hennes bibliografi är imponerande lång men tyvärr har endast 12 stycken översatts till svenska.

3. om en bok av en som anknyter till Tyskland, som du inte läst, men är nyfiken på. Mordbyn av Andrea Maria Shenkel vars intrig berättas ur flera olika perspektiv. Det kan bli plattfall men om författaren är skicklig är det ett grepp som ger en extra krydda till en bra story.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: