Bokstaven T i Bokfrågornas ABC

Table of Contents

Promenaden genom alfabetet fortsätter och vi har redan hunnit till bokstaven T i Bokfrågornas ABC.

  1. Berätta om en bok som handlar om turism! Det närmaste turister kan komma, med tanke på min favoritgenre, är de turister eller genomresande som går och blir mördad i någon bok. Jag vet att jag har läst ganska många sådana böcker, men jag kan tyvärr inte komma på en specifik titel bara så här rakt upp och ned.
  2. Har du någon favoritbok som blivit tv-? Jag har många, som vanligt, men jag håller mig till Storbritannien där jag åtminstone hittar fyra favoriter: Kommissarie Morse (Colin Dexter), Tyst vittne (Nigel McCrery), Rebus (Ian Rankin), samt Kommissarie Lynley (Elizabeth George). Jag formligen älskar, eller kanske till och med avgudar, brittiska tv-serier som är baserade på skrivna av brittiska . Elizabeth George bor visserligen i USA, men hennes intriger utspelar sig dock alltid i .
  3. Vilken är din favorittitel? Den första jag kommer att tänka på är Tusen strålande solar vars titel utlovar lite solsken och ljusglimtar trots bokens ibland smått förfärliga och tragiska innehåll.
  4. Berätta om en bok där tillfälligheter spelar stor roll. Här skulle jag kunna skriva att tillfälligheten gör tjuven, men det skulle ju vara oerhört tråkigt. Så istället säger jag P.S I love you där Holly träffar en kille på ett av sina som påminner om hennes avlidne make Gerry. Snart visar det sig att William och Gerry var barndomskamrater. Visst var det lite förutsägbart, men det var ganska fint ändå.
http://lillaosblogg.wordpress.com/2010/04/14/bokfragornas-abc-del-20/

Comments

  1. hej, tack för lång kommentar. 🙂 svarade på den i min blogg.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge
%d bloggare gillar detta: