Crime Scene Scotland

Russel D McLean driver bloggen Crime Scene Scotland. I sitt senaste inlägg debatterar han kring varför de nya bästsäljande kriminalförfattarna tycks komma från Irland. Han tror att det kan bero på deras vilja att konfrontera politiska och samhälleliga problem som de kombinerar med en glödhet samling av röster. Sammantaget gör det att de skapar de mest spännande böckerna just nu.

Som exempel nämner han Ken Bruen, Declan Hughes, Declan Burke, Brian McGilloway, Bateman, John Connolly och numera även Stuart Neville.

är den enda av dessa som både såväl har hört talas om, som läst någonting av. Det fick snabbt sin förklaring. Då jag gjorde en sökning på de för mig okända på vårt kommunala bibliotek fick ingen träff.

Stuart Neville

Stuart Neville

Stuart Neville en debutant, vars bok kom till som en följd av hans novell Followers. Den här novellen ingår i hans novellsamling med namnet The Six.

blir onekligen sugen på att läsa efter att ha läst Russels recension, samt de två första kapitlen som finns att online (se nedan). En svensk Google sökning ger ingen träff, vilket borde innebära att han är okänd för de allra flesta, eller? Har någon av er hört talas om honom eller någon av de andra ovan nämnda författarna (Conolly undandagen)?  Om ja, vem eller vilka kan ni rekommendera?

Surfa in på Stuart Nevilles hemsida för att de två första kapitlen av online samt se trailern till boken.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: