Enkät om sommarens läsning

Enkäter är ett utmärkt sätt att få igång en blogg som har legat i dvala under en tid …

1. Bästa boken förra sommaren?

Hur konstigt det än låter så kan jag inte annat än att utnämna Flickan från ingenstans av Justin Cronin till förra sommarens höjdpunkt.

2. … och sommaren innan det?

Sommaren 2010 upptäckte jag den briljanta författaren Elena Forbes och jag avverkade Dö med mig och Smärtans jungru i snabb följd. Sedan dess har jag väntat på att även hennes tredje bok, Evil in return, skall komma ut på svenska, och jag hoppas att jag inte kommer att vänta förgäves.

3. Några lite nyare böcker som passar i hängmattan?

Gone Girl av Gillian Flynn har jag visserligen inte läst ännu, men den kan inte vara annat än en höjdare. En annan bok som bara måste läsas är Agent 6 av Tom Rob Smith. Jag har precis börjat på den, men den lovar gott och skulle absolut passa för en avkopplande stund i solen.

4. Vad läser du mest på sommaren?

Jag läser nästan blott och bart deckare, så även på sommaren. Att man ska läsa deckare under sommaren och påsken är ett resonemang som jag inte alls förstår mig på.

5. Var läser du helst på sommaren?

Jag älskar att sitta på en parkbänk och läsa, men den här sommaren har varit extremt kall så hittills har det tyvärr inte blivit särskilt mycket av den varan. När vädret inte vill samarbeta sitter jag helst uppkrupen i soffkroken med en filt över fötterna och favoritdrycken inom bekvämt räckhåll.

6. Vad ser du framemot att läsa i sommar?

Agent 6, Gone Girl och Gomorra.

Fotnot: denna enkät hittade jag hos Bokmamma som i sin tur hittade den hos någon annan …

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: