Inför bloggmaraton

Jag hoppas att ni har markerat den 12 – 16 juli i er kalender för då drar nämligen Bloggmaraton igång, vilket är en ypperlig chans att få till de förändringar man vill ha gjorda. Man kanske vill sträva efter att få fler besökare, en snyggare design, fler kommentarer, tid att skriva många många intressanta artiklar etc.

Ibland kan det dock vara svårt att veta exakt vad det är man vill och det kan också kännas motigt att komma igång med planeringen.

Jag har lösningen på det problemet! Jag kan säga med 100% säkerhet att ni kommer att hitta åtminstone tio användbara tips var på länkarna här nedanför. Och om ni mot all förmodan inte skulle hitta någonting som passar, intresserar, roar, uppmuntrar er så har ni  kanske redan den ”perfekta” bloggen!?

Nanok.com
892 tips från 36 toppbloggare
Blogghjälp.se
101 bloggtips
Blogging Tips Group på ning.com

Jag har redan börjat skriva en lång lista på saker som jag kommer att åtgärda, uppfylla, sträva efter och inte minst glädjas över under denna vecka. Jag hoppas att jag inte blir ensam!?

Comments

 1. Vi ska först fira min mamma och syster uppe i Roslagen och sedan bär det av till Gotland. Där ska vi vara i två veckor. Just nu jagar jag Håkan Östlundhs böcker som jag ännu inte läst, men han har tydligen blivit väldigt populär för den boken jag behöver först är slut över allt.

  ”Svart som natten” är det den första boken i Ann Cleeves Shetlandserie? För i så fall läser jag också den just nu. Det går lite långsamt, men jag tror inte det är bokens fel. Ska bli spännande att se om vi tycker lika efteråt.

  Förresten, det här med författarintervjuer, har du provat att kontakta någon ännu? Både Mark Billingham och Stephen Booth är supertrevliga och jag tror säkert de skulle ställa upp. Att få tag i dem mitt i juli kanske är svårt, Mark fyller dessutom år i juli vill jag minnas. I vilket fall som helst, om du är med på Facebook tycker jag du ska bli ”vän” med dem där omedelbums.

  • Jag är vän med Billingham på FB men ännu inte med Booth. Detta ska jag givetvis ändra på och det nu 🙂

   Jo, jag har märkt att båda dessa herrar är supertrevliga och jag är grymt imponerad över hur snabbt Billingham svarar på mail. Han tog till och med initiativet till kontakt en gång och då blev jag riktigt snopen. men kul var det 🙂

   Det går långsamt för mig också med Svart som natten så det har jag löst genom att läsa den som kvällslektyr och den mer fartfyllda En mässa för de döda av Jean-Christiophe Grangé resterande tid av dagen. Hittills fungerar det bra men jag måste säga att den sistnämnda pockar betydligt mer på min uppmärksamhet…

 2. Jag är verkligen imponerad av ditt initiativ och skulle vilja hänga på, men den veckan åker jag iväg på semester. Jag kommer inte ha den tid det krävs för att vara med.

  Hoppas många andra gör det. Jag kan ju försöka mig på något liknande efter semestern.

  • Nej, vad synd! Men det är inget som är hugget i sten: kan man inte vara med på grund av t.ex. semester så går det utmärkt att göra ett ”uppsamlingsheat” vid ett senare tillfälle. Dessutom är jag säker på att bloggmaraton är något som kommer att återkomma oavsett deltagarantalet.

   Vart bär det av på semester? Jag har semester om fem dagar men jag kommer bara att vara hemma och ta det lugnt. Jag känner att jag behöver det efter en oerhört intensiv arbetsperiod. Men jag klagar inte: att stanna på hemmaplan är väl semester om något 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: