Jeffery Deaver med licens att skriva James Bond

Den som står näst på tur att en om ingen mindre än är Lincoln Rhymes skapare Jeffery Deaver.

Boken går under det föga fantasifulla arbetsnamnet Project X och beräknas vara ute i handeln i maj nästa år. Handlingen kommer att utspela sig i nutid och den ska ta med Bond till inte mindre än tre olika exotiska platser runt om i världen.

Deaver uppges vara överlycklig över denna möjlighet, men det torde rimligtvis vara en svår sådan. Inte nog med att han måste behålla Bond såsom skapade honom. Han måste dessutom behålla den unika tonen med vilken Fleming skrev sina böcker. Det enda som kommer att bli förknippat med Deaver själv är hans sätt att utöva research, det snabba tempot och de oväntade vändningarna.

Deaver hör till skaran av mina absoluta favoritförfattare när Lincoln Rhyme och hans team innehar huvudrollerna. Förutom dessa har läst två i hans gedigna biografi: Blunddockan (Kathryn Dyce) och Tyst gisslan. Kathryn Dyce har varit med och gästspelat i någon när Lincoln Rhyme har behövt professionell hjälp, men som ensam huvudperson räcker hon inte alls till. Tyst gisslan hade visserligen en rätt så spännande intrig, men karaktärerna var uddlösa och tämligen ointressanta.

Det är främst av den anledningen som ställer mig frågande till det här romanprojektet. Men det som ändå väger tyngst är min totala avoghet mot himself. har sett någon enstaka men för mig är det fullständigt obegripligt hur han har kunnat ta världen med storm. Han åker omkring i bilar som har all tänkbar (och otänkbar) utrustning och det är väl inte konstigt att han lyckas besegra fienden när blott bilen gör det möjligt för honom. Han byter kvinnor lika fort som Lucky Luke skjuter, Nej, usch … James Bond är bara trist, tråkig och alldeles alldeles intetsägande!

Mer information om projektet finns att The New York Times.

Intressant?

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: