Jonathan Santlofer okänd i Sverige

Jonathan Santlofer

Jonathan Santlofer

I samband med min recension av No Rest for the Dead skrev jag om hur imponerad jag blev över de texter som Jonathan Santlofer stod för.

Han är utbildad inom konst och har också jobbat som professionell konstnär vars verk man har kunnat se på över 100 utställningar i bl.a. USA, Japan och Italien. Efter en brand i Chicago som förstörde fem år av hans arbete åkte han till Rom för att måla i renässans- och barockstil. Där började han sin karriär inom thriller genren.

Hans böcker utspelar sig i hans invanda miljö och även om det kan låta tråkigt eller kanske till och med helt ointressant så skulle jag vilja säga att det är precis tvärtom. Nu har jag visserligen bara läst några få korta textavsnitt av honom men de gav mig mersmak och jag kommer definitivt att läsa alla hans thrillers: The Murder Notebook, Colour Blind, The Killing Art, Anatomy of Fear, The Death Artist.

Det är anmärkningsvärt att det inte går att finna en enda svensk sida när man googlar hans namn men det lär kanske bli ändring på det snart!?

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: