Recension: No Rest for the Dead av 26 författare

Med tanke på att hela 26 författare är inblandade i den här gastkramande berättelsen var jag rädd för att den skulle fall för det välkända begreppet för många kockar …

Jag hade dock inte behövt vara det minsta orolig då det här är ett snillrikt projekt som höll mig i ett järngrepp så till den milda grad att jag inte släppte  taget om den förrän jag kom till Acknowledgment-sidorna.

Historien kretsar kring Rosemary Thomas som blir arresterad, fälld och senare avrättad för mordet på sin make Christopher. Jon Nunn är polismannen som löste fallet där alla ledtrådar pekade åt samma håll. Trots att det verkade vara ett solklart fall kan han inte göra sig fri från känslan av att ha gjort till skyldig till att låta fel gärningsman smaka på giftsprutan. 10 år efter Rosemary Thomas avrättning samlas alla som fanns på plats när Christopher senast sågs i livet och där och då ska Nunn till varje pris avslöja sanningen.

No Rest for the Dead är uppdelad i tre avsnitt: först får vi bekanta oss med Rosemary under hennes sista tid i livet (här trillade tårarna vill jag lova), därefter får vi veta vad som hände innan Christophers död och till sist vad som hände under och efter sammankomsten.

No Rest for the Dead handlar om känslor, makt, girighet, pengar, kärlek och förräderi. Det finns ingenting som inte kan köpas för pengar. Utpressning är lika naturligt som att äta när man blir hungrig. Pengar är lika med makt oavsett om man ärligt har förtjänat dem eller om man har tillförskansat sig dem på olaglig väg. Hinder är till för att undanröjas, till vilket pris som helst …

Jag var rädd för att det skulle kännas onaturligt och på något sätt krystat att läsa en bok skapad av så många olika författares ”röster” men faktum är att det blev precis tvärtom. Det kändes hemtamt att läsa texter av Diana Gabaldon, Jeff Abbott, Peter James, David Baldacci (förord) och Jeffery Deaver och oerhört spännande och inspirerande att läsa texterna av författare som åtminstone jag inte har läst någonting av förut. Den av ”nykomlingarna” som imponerade mest på mig är tveklöst Jonathan Santlofer som skrev texter som berörde mig på djupet och som lyckades med konststycket att väva in båda sina specialområden på ett sådant sätt att nackhåren reste sig och som fick kräkreflexerna att jobba för högtryck…

Nog pratat nu! Läs den i stället så kan vi diskutera boken tillsammans sedan!

<-<-<-<-<-<-<-<-<-<-<

Bokfakta:

Titel: No Rest for the Dead
Utgivningsår: 2011
Förlag: Simon & Schuster
Antal sidor: 252
Källa: Köpt
Intresse: Spänning
Andra titlar i serien:
Betyg [Rating: 4.5/5]

Comments

  1. Måste nog köpa den…
    boktok73 recently posted..Ljudböcker- räknas de?

Trackbacks

  1. […] DN skriver om skrivkollektivet som ny trend. Mest sugen är jag faktiskt på att läsa No rest for the dead, författad av 26 deckarförfattare, som Annika läst. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: