Joyce Carol Oates Foxfire åter aktuell på bio

joyce_carol_oatesFör några år sedan gjorde ett försök att läsa Svart flicka, vit flicka av Joyce Carol Oates, men tog mig aldrig igenom den vilket är helt och hållet mitt eget fel. Jag är nämligen väl medveten om att jag måste vara på ett speciellt humör för att vara mottaglig för som med råge befinner sig utanför min trygghetszon, och det var jag inte då.

Dömt att misslyckas med andra ord!

Det ska dock mycket till innan helt och hållet vänder en författare ryggen och jag är inte beredd att ge upp om Oates riktigt ännu.

Den maj är det svensk för den andra filmatiseringen av Foxfire – en tjejligas bekännelser. Regissör är den Guldpalmsvinnande franska regissören som, till skillnad från sin föregångare, har valt att behålla 0-talsmiljöerna.

Filmen/boken handlar ett gäng skolflickor i 0-talets USA som startar en hemlig klubb i protest mot de orättvisor de utsätts för, och även om inte är särskilt intresserad av så finns det något i den korta beskrivningen som triggar igång mitt intresse.

tänker inte se filmen men jag tänker definitivt läsa boken och då är det ju en evig tur att den kommer att landa i min brevlåda inom kort.

Comments

 1. … och tack för tipset om filmen. Hög tid att jag läser boken. 🙂
  Maria recently posted..Silvia Avallone: Stål

 2. Jag har läst en del Oates. Vissa böcker älskar jag, andra tycker jag mest är påfrestande. Svart flicka vit flicka tycker jag om, jag gillar att språket är så dämpat, vilket är ovanligt för att vara Oates.

  • Annika says

   Det är den enba bok jag ens har hållit i av Oates, och som sagt så kom jag inte igenom den. Var nog inte på rätt humör helt enkelt.

 3. Vissa författare kräver visst humör, så är det. Men när jag är lite djärv och läser något annat än deckare och fantasy så tycker jag verkligen om Oates. Jag uppskattade Svart flicka, vit flicka när jag läste den, men den bästa av henne är, i mina ögon, Fallen. Vilken berättelse!

 4. Jag har ett par böcker med Joyce Carol Oates i bokhyllan. men jag har inte tagit mig för att läsa dem ännu. Vet inte varför det alltid kommer andra böcker i vägen 🙂
  Lena recently posted..Utvandrarna

  • Annika says

   Nej, tänk att det kan bli så ibland. Jag har en mängd sådana böcker i bokhyllan, men en vacker dag så 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: