Kulturfyran – fotbolls-VM, valet och RUT-avdraget

Jag har bara deltagit i Kulturfyran vid enstaka tillfällen och då det var ett tag sedan sist tänkte jag bidra med ett inlägg i debatten denna gång. Följande gäller för den här omgången:

Vilket år vi har att vänta oss.
Först är det förstås en mängd musikfestivaler med intressanta artister som är på gång. Och i juni är det avspark för fotbolls-VM och i höst är det val. När det gäller valet kanske RUT-avdraget kan ha viss påverkan.
Så det finns en hel del jag vill fråga om i veckans Kulturfyra:

1. Lars Lagerbäck är officiellt presenterad som Nigerias förbundskapten.
Vilket lag kommer du att hålla på i fotbolls-VM?
Jag är fullkomligen galen i fotboll och lagen som mitt hjärta kommer att banka lite extra för i årets VM är Argentina och Spanien. Låter kanske lite långsökt men det finns en enkel förklaring. Lionel Messi blev utnämnd till årets bästa spelare och han är en gudabenådad fotbollsspelare som har sina rötter i Argentina. I Spaniens lag hittar vi bl.a. Xavi Hernandez, Andres Iniesta, Carles Puyol. Gemensamt för alla dessa fyra är att de till vardags spelar i ”mitt” lag, nämligen Barcelona. Sedan kan jag ju inte låta bli att hoppas en aning på Nigeria då Lagerbäck är den enda svenska representanten vi har i detta VM.

2. Vilket block tror du vinner riksdagsvalet i höst? Vad som helst utom alliansen skulle jag vilja säga. Jag är, tyvärr kanske jag skulle säga, oerhört ointresserad av politik, men av vad jag har sett av den borgerliga regeringen så håller jag alla tummarna jag har för att den ska knuffas ifrån makten.

3. RUT-avdrag: tycker du att det är rätt att använda skattemedel till att subventionera hushållsnära tjänster? Egentligen vet jag inte vad jag ska tycka i den här frågan. Det dras in på personal till höger och vänster, vilket innebär att färre anställda ska klara flera människors jobb på sina åtta timmar. Jag är själv en del i den här åtstramningen och det är absolut ingen lösning som är hållbar i längden. Trots det så skapas detta RUT-avdrag av den enkla anledningen att det skapar fler jobb. Jag är ingen politiker och det är väl därför jag inte får ekvationen att gå ihop.

4. Kommer du att gå på någon musikfestival i sommar? Nej, jag bor alltför långt ifrån festivalerna för att det skulle vara ekonomiskt genomförbart. Om inte, och det är ett stort OM, det kommer några bra artister till Piteå dansar och ler i sommar. Det är endast ca 22 mil dit så det fixar man över dagen, eller natten snarare.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: