Månadens intervju – Ramona Fransson

Jag tycker det är underbart att få möjligheten att ha en ”nära” kontakt med vars man läser och uppskattar. När jag skickade iväg mina frågor till Ramona Fransson hade jag förväntat mig att jag skulle få vänta någon vecka innan jag, förhoppningsvis, skulle få svar. Där bedrog jag mig allt: Inom en timme hade svaren kommit i retur. Det kallar jag service och engagemang!

Beskriv dig själv med tre ord:

Envis, engagerad, empatisk.

När började du att skriva?

I början av 1990- talet om man menar ett till bok. Annars har skrivit så länge jag minns, ibland skickat in noveller till en tidning som hette Mitt livs Novell, men fick aldrig med något alster som jag minns det.

Varför blev du deckarförfattare?

Har alltid själv haft deckare som favoritläsning och upptäckte att jag ville uttrycka mig på ett annat sätt än i de traditionella deckarna.

Finns det någon förebild till din huvudkaraktär Greger Thulin eller är han en alltigenom fiktiv karaktär?

Till utseende och är han faktiskt mycket lik min egen make.

Jag har förstått att du läser samtliga som skrivs om dina böcker. Hur känns det att omdömen om sina egna och har någon någon gång fått dig att tvivla på dig själv och din kapacitet?

Jag hoppas att jag inte missar eller missat någons recension. I början var det svårt att ta negativ kritik, men ibland var det riktigt bra konstruktiv som jag tog till mig. Visst tvivlade jag ibland på min egen skrivförmåga om recensionen var nattsvart, men under årens lopp har jag lärt mig att förstå att en är en röst, men jag tycker det är roligt att läsa oavsett.

Vad gör du på fritiden, om du har någon?

Jag ser hela mitt liv som ett enda stort skrivande, däremellan gör jag allt annat som måste göras, tvätta, laga mat, städa, läsa. Jag älskar också att titta på fakta- och dokumentärfilmer, drama och och sist men inte minst filmer baserad på verkliga händelser.

Har du själv någon favoritförfattare och vad är det som gör han/hon så bra?

Sidney Sheldon och Elisabeth George. Sheldon för spänningen och de oerhört skickliga uppläggen. Elisabeth George för de fantastiska personporträtten.

Har du några tips till alla som drömmer om att bli författare?

Gå på skrivkurser, läs mycket och ge aldrig upp.Tro på dig själv!

Ha de gott!

Hälsar

Ramona Fransson

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: