Min bokskatt (7)

avslöjar nya böcker som har tillkommit i min samling under den senaste tiden. Om du vill delta med ett eget -inlägg så hittar du mer information här.

i midnattens stillhet I midnattens stillhet av Denise Mina (Recension)

Synopsis (från adlibris.com)

Ett brutalt kidnappningsdrama raserar familjeidyllen

I ett av Glasgows lugna förortsområden får en familj sin söndagsmiddag förstörd när en gammal skåpbil tvärbromsar utanför på gatan och tre okända män tränger sig in i huset. Under pistolhot kräver de en miljon pund. Tumult utbryter, ett skott avlossas och tonårsdottern skadas. Männen kidnappar en av familjens äldre medlemmar och försvinner ut i natten.

Den kvinnliga polisen Alex Morrow sätts på fallet. Vilka är männen? Varför tror de att familjen har så mycket pengar i huset? Och varför tiger familjen som muren?

Denise Mina visar ännu en gång prov på sin sällsynta begåvning med lysande pricksäkra miljö och personbeskrivningar och en intrig som är både andlöst spännande och sorglig.

blodskuldBlodskuld av Kitty Sewell

Synopsis ( från adlibris.com)

Myror, minnen och människohandel i kuslig thriller

En psykoterapeut kommer i kontakt med svart magi och människohandel samtidigt som hon tvingas ta itu med demonerna i sitt eget förflutna. Kitty Sewells Blodskuld, uppföljaren till Iskallt budskap är lika psykologiskt nervkittlande och krypande kuslig som debuten.

När Madeleine Frank förlorar sin man under en orkan i Florida flyr hon till Bath i England. Hon börjar jobba som psykoterapeut för att hjälpa andra som upplevt traumatiska förluster. Men hon vet att vissa händelser kan man aldrig återhämta sig ifrån…

När en ny patient, Rachel, engagerar Madeleine lite för mycket börjar den uppbyggda fasaden spricka. Och om det är Madeleines ”vänskap” med en livstidsdömd fånge, hennes mors voodoo-konster eller de minnen Rachel väcker till liv som startar en helt ny händelsekedja i hennes liv, är svårt att säga.

the lost symbol The lost symbol av

Synopsis (från .com)

The most anticipated publication of the decade, The Lost Symbol is the stunning new thriller featuring Robert Langdon. Six years in the writing, it is Dan Brown’s extraordinary sequel to his internationally bestselling Angels & Demons and The Da Vinci Code. Nothing is ever what it first appears in a novel. Set over a breathtaking 12 hour time span, the book’s narrative takes the reader on an exhilarating journey through a masterful and unexpected landscape as Professor of Symbology, Robert Langdon, is once again called into action.

Hat av Inger Jalakas hat

Synopsis (från adlibris.com)

Om örnar

När han var liten drömde han om att flyga. Han ville vara en örn, som svävade fram på majestätiska vingar högt uppe i luften, stark och fri. Då skulle han sitta på toppen av en klippa och spana ut över havet. Långt, långt borta där ingen kunde komma åt honom. Örnar är mäktigare än alla andra fåglar. De har inga fiender.

Helst ville han vara en havsörn, större och ståtligare än någon annan. En vuxen havsörn kan mäta två och en halv meter mellan vingspetsarna. Han hade aldrig sett någon i verkligheten, men en gång hade han tejpat ihop papper, ritat konturerna av en havsörn och klippt ut den.

Resultatet var överväldigande. Han kunde inte tänka sig något mer fulländat.

Men det var då. Numera tänkte han aldrig på örnar. Inte förrän han förstod att han faktiskt skulle flyga kom tankarna på havsörnen tillbaka. Den bistra blicken, de kraftiga klorna, den krokiga näbben som kunde slita bytesdjur i stycken.

Om han haft örnens näbb och klor hade han kanske haft en chans. Han kunde ha bitit och klöst. Nu var han försvarslös när starka armar lyfte honom över Älvsborgsbrons räcke.

Det var fyrtiosex meter ner till vattenytan. Han drog ett djupt andetag, slöt ögonen och bredde ut armarna. Fartvinden piskade hans ansikte. Han flög.

Hat, den fjärde Nordin-deckaren, inleds med att en drunknad ung man flyter iland på Lindholmen. Det är Margaretha Nordin som hittar honom.

Det som från början såg ut som ett självmord visar sig vara en regelrätt eliminering av en bricka i ett spel i den undre världen. De som håller i trådarna befinner sig dock långt därifrån bland mediaelit och politiska högdjur.

Alla har vi ett förflutet och när en framgångsrik familjs mörka hemligheter kommer i dagen börjar Nordin samla ledtrådarna.

tusen strålande solar Tusen strålande solar av

Synopsis (från adlibris.com)

Efter nästan två år på topplistorna och med sju miljoner exemplar av Flyga drake sålda över hela världen, återkommer nu med Tusen strålande solar – en gripande berättelse om en oförsonlig tid, en osannolik vänskap och en större än livet självt.

Ödet, krig och förlust för Mariam och Laila samman, två generationers kvinnor med olika syn på och familj. Bortgifta med samma man. Och medan de uthärdar det ständigt upptrappade våldet omkring dem, i hemmet såväl som på Kabuls gator, kommer de allt närmare varandra. De blir som systrar, som mamma och dotter för varandra, och deras starka vänskap kommer till sist att förändra inte bara deras liv, utan även den kommande generationens liv.

Hosseini har samma driv i berättelsen som i Flyga drake, och Tusen strålande solar är en skildring av trettio år av Afghanistans historia och samtidigt en berättelse om familj, vänskap och kärlekens förlösande kraft.

Med nästan plågsam spänning visar Hosseini hur en kvinnas till sin familj kan driva henne till heroiska självuppoffringar, och att det i slutändan är kärlek, eller kanske till och med minnet av kärlek, som är nyckeln till människans överlevnad.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: