Nostalgi #3 – Familjen Macahan

luke Jag kan nästan slå vad om hur mycket som helst att det inte bara vara jag som föll huvudstupa för Luke Macahan (Bruce Boxleitner) i den helt underbara serien Familjen Macahan.

Jag klistrade upp alla bilder jag kunde hitta på honom i mitt flickrum och hade stora drömmar om att träffa någon som såg ut precis som honom. Naivt? Javisst! Men vad tusan, jag var faktiskt inte mer än tio år när serien började visas i Sverige och då känns det med ens ganska realistiskt.

Jag kommer ihåg hur avundsjuk jag var på tjejerna i serien som över huvud taget fick vara i Lukes närhet. Avundsjukan blev inte mindre av att han senare gifte sig med “sin syster” Laura Macahan (Kathryn Holcomb). När det äktenskapet tog slut gifte han sig med Melissa Gilbert (känd från b.la. Lilla huset på prärien) och vid det här laget hade mina första och värsta avundsjuka gener lugnat ner sig. Melissa Gilbert har för övrigt skrivit en bibliografi med titeln Prairie tale. Oerhört fyndigt tycker jag.

Signaturmelodin väcker ljuva minnen till liv och jag skulle kunna tänka mig att se serien en gång till. Och om den inte kommer att repriseras någon fler gång så har jag lösningen på problemet: min bror har serien på DVD.

En annan som fick mitt hjärta att bulta lite extra var indianen Vargtass spelad av Duane Loken:

Tyvärr var han bara med i ett avsnitt och det skrevs inte så mycket om honom efter serien. Men jag kommer ihåg att han spelade in en singel Me and you:

Det är något visst med indianer ….

Comments

 1. jaha, det är DITT fel att jag blev sittande o kollade gamla klipp från Twin peaks o V igår..

 2. Ja jösses, Familjen Macahan är verkligen nostalgi… Även jag var kär i Luke 🙂 . Skrevs mycket om serien i tidningen Okej som jag läste på den tiden, och massor med fina bilder fanns det ju i den också 🙂 . Tror Familjen Macahan är en serie som fortfarande håller måttet.

  • Jag läste också tidningen Okej och om jag inte missminner mig var det därifrån jag jag bilderna som jag tapetserade väggarna med 🙂

 3. Haha, jag var också lite kär i honom och satt och trånade framför teven:-)

 4. Vargtass, vilka minnen…..O.la,la!!

  …man blir 12 år igen <;D!

  Jag såg din kommentar hos Kersins kummelurer att du gillar Kristina Ohlssons deckare o jag undrar om du är en av dem som fick Tusenskönor av förlaget o ska på releasepartyt på onsdag för jag e en av dem o jagar fler som ska dit, lite nyfiken bara…

  Ha en skön kväll o så kanske vi ses?!
  Kramis från Pockethexan själv
  <;D

  • Ja, jag fick Tusenskönor av förlaget men jag ska inte på releasepartyt då jag bor ca 100 mil ifrån ort och ställe 🙁
   Hoppas att du får trevligt och att du träffar på många andra bokbloggare där!
   Kram!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: