Nostalgi deluxe!

Jag är oerhört nostalgisk på alla möjliga sätt och filmklippen etc. nedan avslöjar vilken ”nörd” jag faktiskt är!

HUR ALLT BÖRJADE

Mitt läsintresse väcktes redan innan jag kunde läsa och jag har bokserien nedan att tacka för det! Jag blir varm om hjärtat fortfarande bara jag tänker på den.

 

MUSIK

Musik har alltid varit viktigt för mig och även om jag har fastnat för några enstaka nya låtar så återvänder jag nästan varje dag till favorirartister från förr.


Låtarna jag fortfarande lyssnar på mest finns här:

[table id=1 /]

Och det går ju inte att prata musik utan att nämna musikalen Chess som jag såg i London i slutet av 80-talet. Jag får fortfarande gåshud bara jag tänker på den, och en låt som stack ut lite extra var Anthem med Tommy Körberg. Magiskt!

I slutet av 90-talet var jag åter i London och då var det dags för musikalen Miss Saigon. Den håller inte Chess-klass men jag återgår till den i tankarna ändå av och till.

Jag har träffat en del svenska kändisar genom åren varav några är Marika Lagercrantz, Ulf Elfving, Annica Jankell, Iggesundsgänget, Pernilla Wahlgren, Kicki Danielsson, dåvarande ägarinnan av Monza-banan m.fl. men den jag minns mest är Micke Dubois, och det är inte för att jag var ett fan av hans musik (för det var jag verkligen inte), utan för att han var en av de roligaste personerna jag någonsin har träffat.

Jag ser inte Idol men året då Erik Grönwall deltog gjorde jag ett undantag och ett av hans starkaste uppträdanden är Iron Maidens Run to the Hills. Så j-la bra!

Och på tal om alla superlativ som finns: Håkan Hellström och Miriam BryantUllevi 2016:

Joakim Thåström och Håkan Hellström på Ullevi 2016:

Och inte blev det sämre av att jag var med när Hellström slog nordiskt rekord med 70 144 åskådare. Jag ryser, mäktigt var det!

Enda gången jag NÅGONSIN har hejat på Norge var i Melodifestivalen 2009 när Alexander Rybak gjorde processen kort med övrigt motstånd:

Året dessförinnan vann Ryssland med låten ”Believe” men det jag kommer ihåg mest är konståkaren Jevgenij Viktorovitj Plusjenko som gjorde ett gästspel i showen. Fantastiskt!

 

SPORT

På tal om konståkning så finns det INGEN som slår Philippe Candeloro på fingrarna när han åkte till ”The Three Musketeers”. Jag finner inga ord för hans stegsekvens!

Och från en skridskosport till en annan: ögonblicket när det stod klart att Tre Kronor blev världsmästare i ishockey 2017 är redan en klassiker:

Vi håller oss kvar på is och snö ett litet tag till: Markus Hellners VM-guld 2011. Jag saknar ord för hur mäktigt det var!

Och vad ska man säga om Johan Ohlssons femmil 2013?

Och sist men inte minst Charlotte Kalla! Jag har sett det säkert 100 gånger redan och jag får fortfarande gåshud varje gång.

TV

Jag älskar Familjen Macahan och tycker fortfarande att den signaturmelodin är den bästa ever!

 

 

Andra tv-serier jag minns finns i molnet nedan.

ITALIEN

Mitt första minne från Italien var faktiskt inte Eros Ramazzotti  utan min resa till Maderno som ligger vid Gardasjön. Sedan dess har jag återvänt till detta helt otroliga land flera gånger. Nedan visas några av mina absoluta höjdpunkter när det gäller detta land.

 

BUBBLARE

Klippen nedan har inte har så lång tid på nacken men de kommer utan tvekan att finnas kvar på näthinnan åtminstone hos mig under en lång tid framöver.

Först ut hittar vi Katelyn Ohashi som är en gymnast helt i en egen klass!

Det här klippet med Sofie Dossi är något av det mäktigaste jag någonsin har sett. Hon har på allvar inte en led eller muskel på fel ställe i sin kropp:

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: