Nu är det bara fyra bokstäver kvar….

…. i Bokfrågornas ABC. Denna vecka är det alltså bokstaven Z som frågorna kretsar kring. Som vanligt krävs det lite eftertanke, men det ska nog gå vägen den här gången också.

På zoo finns en massa djur och vill att du berättar om en där djur spelar en viktig roll. Den först kommer att tänka på är The Life of Pi av Yann Martel. läste den i samband med kursen Eng B och det är, i sanning, den sämsta eller kanske snarare den märkligaste har läst. Jag minns inte särskilt mycket av handlingen, men jag kommer ihåg att Pi hamnar i en livbåt tillsammans med en tiger, en hyena, en zebra och en sjösjuk orangutang. Om inte missminner äter djuren upp varandra och till slut är det bara Pi och tigern Richard Parker kvar på båten som driver omkring i inte mindre än 227 dagar. Vad som händer sedan kommer inte ihåg och det är kanske lika bra.

Anders Zorn är en känd konstnär. Har du läst någon där han eller någon annan figurerar? Nja, kända konstverk finns ju med t.ex. Da Vinci koden av , och Öppet hus av Ian . Senast läste om någon som målade var i Gud som haver av .

Zen, att vara närvarande just här och nu, är rätt inne trots att ideérna inom zenbuddismen knappast är nya, zen-coaching, mindfullness, meditation, yoga och en massa annat är i ropet. Vilken tycker du handlar om zen? Nej, vet du vad. Här tog det totalstopp!

på Z finns det några stycken. Vem är din z-favorit? Den enda kan komma på med ett z i namnet är Helena von Zweigbergk. Då jag inte har läst någonting av henne kan hon knappast räknas som en favorit, men hon får ändå äran att representera denna ”udda” skara.

Comments

  1. Alla verkar älska Pi och jag har aldrig varit sugen på att läsa den. Bra, jag litar på dig och fortsätter undvika den ett tag till.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: