Ps. Lycka till ikväll

För en tid sedan skrev om hur mitt hat till Håkan Hellström övergick till ren kärlek och att verkligen hoppades att Desirée skulle få hans bok PS. Lycka till ikväll i julklapp.

Vad inte kunde skriva var att jag redan hade köpt den och att den bara låg och bidade sin tid tills julafton skulle stå för dörren.

Desirée sken som en sol när hon satt i soffan med boken i handen och direkt när samtliga var utdelade till rätt adress började vi att titta i den. Precis som är unik i sin yrkesutövning är biografin unik i all sin enkelhet. Boken inleds med en mängd bilder som sträcker sig sida upp och sida ner. Precis när man tror sig ha köpt en bilderbok så kommer den, den efterlängtade texten som med stöd av bilderna berättar sagan om Håkan Hellström. Och så börjar det om igen: Bilder och text, bilder och och när sista sidan är läst så förstår man vilken fantastisk som denna underbara man har gjort.

Många olyckskorpar kraxar om att han inte kan sjunga (en gång var själv en av dem) och det är inte bara en musikrecensent som har fått frågan om de är tondöva som kan höja Hellströms nya platta 2 steg från Paradise till skyarna. Detta bekommer honom inte särskilt även om han i boken erkänner att han sjunger väldigt bra ibland och mindre bra vid andra tillfällen men det kompenserar han  – enligt mig i alla fall – med sin charm och sitt oerhört härliga scenspråk.

En av låtarna som snurrar mest på min Spotify för närvarande är den här:

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: