Recension: Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson

davidsstjarnor

Var Kristina Ohlssons ”flopp” med Paradisoffer bara ett olycksfall i arbetet?

Ja, det var den fråga ställde mig när jag stod med Davidsstjärnor i min hand innan jag hittade en plats åt den i min överfulla bokhylla.

Varje gång jag gick förbi bokhyllan sneglade jag på den, men av rädsla för att återigen bli så där grymt besviken vågade jag inte ta upp den.

Ett par dagar gick och till slut blev nyfikenheten för stor.

Redan från första sidan förstod jag att jag hade oroat mig i onödan, och det dröjde inte länge innan jag var djupt indragen i om Papperspojken och Bergmans och Rechts jakt på den mördare som siktade in sig på barn av judisk härkomst.

I normalfallet brukar jag ha svårt för när barn far illa, men här tar jag mer illa vid mig av den som leder fram till de här brotten. Även om jag vet att just den här legenden, eller om man så vill, är framsprungen ur Ohlssons egen så går det inte att blunda för att vi formas av de händelser, rädslor, idiologier osv. som korsar vår väg i livet. Och det skrämmer mig!

Personligen brukar jag varken tro på eller vara väl bevandrad i legender och myter, men jag hyser stor respekt för ämnet i Davidsstjärnor då myten om Papperspojken onekligen tillför en extra dimension till en redan tät och bra intrig.

Att läsa en bra deckare är som ljuv för själen, och musiken – eller kanke snarare kärleken till ett instrument – har fått ett ovanligt stort utrymme i Kristina Ohlssons senaste deckare. Violinen och Papperspojken fick mig osökt att tänka på Alexander Rybak – Fairytale [mp3-fil], och det må hända att jag har en livlig fantasi men du som redan har läst boken kan knappast påstå att jag helt är ute och cyklar, eller?

är någonting som går igen i den här boken och det kanske är just därför som Ohlsson valde att koppla en stor del av intrigen till ; ett land som alla känner till men som få någonsin har besökt.

Genom att läsa Davidsstjärnor kommer du att få uppleva Sveriges i särklass bästa : Att läsa böcker av bra författare är ett sant nöje, men att läsa böcker av riktiga proffs är ett privilegium och ren och skär lycka!

Jag lämnar dig med Kristina Ohlssons egna ord om Stars of David

Bokfakta:

Författare:
Titel: Davidsstjärnor
Utgivningsår:2013
:
Antal sidor: 485
Källa: Förlaget
Intresse: deckare, , myter, legender
: Fredrika Bergman (del 5)
Betyg [Rating:5/5]

 

Comments

  1. Du har blivit taggad på min blogg. Inget tvång 🙂
    http://boktok73.blogspot.fi/2013/06/tag-sommarlasning.html
    boktok73 recently posted..Tag: Sommarläsning

  2. Bra att läsa att Paradisoffer var ett undantag, jag var inte särskilt förtjust i den!
    Freja recently posted..Mina lästa och olästa tegelstenar

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: