Recension: Den felande länken av Stefan Tegenfalk

Tänk så befriande det kan vara att vara tvungen att i stort sett streckläsa en bok fast man egentligen inte alls har tid att läsa. Så var det för mig när jag läste den tredje och sista delen i Stefan Tegenfalks trilogi om Walter Gröhn och Jonna de Brugge: Den felande länken.

Bitvis var det så spännande att jag knappt kunde andas. Spänningen tillsammans med det högintressanta persongalleriet gör boken till en komplett läsupplevelse och jag sörjer nästan att den resan som vi har gjort tillsammans har tagit slut nu.

Stefan Tegenfalk har många bra kvalitéer och en av dem som jag verkligen uppskattar, och som jag önskar att många författare skulle ta lärdom av, är hur han väver samman huvudkaraktärernas privatliv med intrigen på ett sådant sätt att deras problem, sorger och glädjeämnen allestädes är närvarande utan att det på något sätt flyttar fokus från utredningen. (Ett skräckexempel på det omvända är t.ex. Jonas Moströms Hjärtats mörker som i bästa fall kan klassas som en relationsroman och är jag intresserad av att läsa en sådan söker jag mig inte till bibliotekets deckaravdelning …!)

Det finns en hel del saker till jag skulle kunna nämna om Den felande länken men det får anstå tills jag har köpt en ny dator. Min mini-PC hänger sig hela tiden och skriva ett blogginlägg kan ta alltifrån en kvart till tre timmar och det är fruktansvärt irriterande …

Bokfakta:

Författare: Stefan Tegenfalk
Titel: Den felande länken
Utgivningsår: 2011
Förlag: Massolit
Antal sidor: 455
Källa: Bibliotek
Intresse: deckare, kriminalroman
Serie: Walter Gröhn & Jonna de Brugge (del 3)
Betyg [Rating:4/5]

 

 

 

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: