Recension: Den förlorade symbolen av Dan Brown (Ljudbok)

Recension: Den förlorade symbolen av Dan Brown (Ljudbok)

Den förlorade symbolenFörfattare:
Originaltitel: The Lost Symbol
Utgivningsår: 2009
Förlag: Audio
Uppläsare: Jonas Malmsjö
[Rating: 2/5]

Sammanfattning

Robert Langdon kallas till United States Capitol för att föreläsa. När han kommer till rummet där föredraget ska hållas finns ingen där. Langdon förstår ingenting. Under tiden som han försöker komma underfund med vad det är som har hänt glider en man med armen i mitella in i rummet. Han lämnar ett föremål och försvinner sedan. Det är en hand som tillhör Langdons gode vän och mentor Peter Solomon.
Langdon dras återigen in i en härva med sekter och hemliga sällskap. Den här gången är det frimurarna och en viss pyramid som står i centrum. Som sig bör har Langdon en kvinnlig följeslagare. Den här gången representeras hon av Peters syster, tillika forskare. Tillsammans för de en kamp mot klockan för att hitta Peter innan det är för sent.

Mina tankar

Nej, det här var verkligen ingen höjdare. I början var riktigt imponerad och jag riktigt längtade tillbaka till jobbet så att jag skulle kunna lyssna på fortsättningen. Efter ungefär halva boken var jag dock less och mot slutet tappade jag intresset helt.
Till Browns försvar är det på sin plats att säga att ljudböcker inte riktigt är min melodi. I det här fallet blev nog mer less på Jonas Malmsjös röst än vad jag blev på boken i sig. Jag skulle nog förmodligen kunna göra en mer rättvis bedömning om jag läste den i sin fysiska form. Men det fanns ingen händelse eller intressant person i boken som jag skulle vilja veta mer om. Ej heller tyckte jag att språket var någonting att skryta om. Tvärtom. Brown upprepade sig vid ett flertal tillfällen, både när det gällde händelser men också vid personteckningarna. Frågan är om inte han skulle ha vunnit på en extra genomläsning. Om han nu inte lejer bort det till en lektör. Oavsett hur han gör tycker det är konstigt att inte sådana här misstag upptäcks innan boken går till tryck. Det är, i alla fall för mig, ett stort irritationsmoment att hela tiden bli upplyst om saker man redan vet.

Resultat av undersökningen på min blogg

Dan Brown är en som väcker ganska många olika känslor, både hos såväl läsare som hos andra författare, ville ta reda på vad mina läsare egentligen tycker om honom. Undersökningen är nu avslutat och resultatet blev som följer:

62% tycker att han är bra
23% tycker att han är dålig
15% har ingen åsikt.

Som synes tycker de flesta att han är en bra författare. Det tycker med, i normala fall, men han kan så mycket bättre än vad han visade i Den förlorade symbolen.

Tack alla ni som har deltagit i undersökningen!

Comments

  1. Jag tror också att det var Brown som skrev boken på svenska och därför gjorde ett par upprepningar. Det kan inte blivit så då boken översattes av 7 författare samtidigt. Nej det var Browns fel!

  2. Jag håller med dig i din bedömning av Dan Browns sensate bok. Den är tråkig och saknar den spänning och äventyrskänsla som skapas i Änglar och demoner och da Vinci koden. Jag läste dessutom boken.
    Vill du ha ett bra tips på en av världens bästa ljudböcker så lyssna på Vibeke Olssons, Molnfri bombnatt. Berättelsen är fantastisk och uppläsaren är superb.

    • Tack för tipset! jag har inte hört talas om Vibeke Olsson och hennes Molnfri bombnatt. Men det måste jag naturligtvis utforska .-)

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: