Recension: How the light gets in av Louise Penny

SPOILER ALERT!! 

 

How the light gets in är den 9:e boken i serien om Armand Gamache. Den kretsar till stor del om femlingarna som en gång i tiden var bland de mest berömdaste personerna i världen. Nu har en av dem försvunnit och sökandet efter henne leder in Gamache och gänget på ett fascinerande men tillika tragiskt förflutet. Dessa tillbakablickar sliter sönder mig och mest förbannad blir jag på läkaren som inte ens deltog i förlossningen men som ändå tog åt sig äran för att ha förlöst inte mindre än 5 barn samma natt.

Det är dock långtifrån bara läkaren som far med osanning utan här finns andra som gör precis allt för att uppnå en stor rikedom, oavsett vad de måste göra för att nå dit. Det är så beklämmande att jag inte ens vill tänka på det. Det som gör mest ont i hjärtat är Beauvoirs och Gamaches nuvarande relation. De har arbetat tillsammans som ett team i 15 år men något har hänt som har satt en kil mellan dem. Eftersom jag inte är 100 procent säker på vad som har hänt så måste jag ha missat att läsa The Beautiful mystery, vilket jag självklart måste åtgärda så snart som möjligt.

Mitt i allt detta måste Gamache och några av hans kollegor gömma sig för högt uppsatta personer i poliskåren som inte skyr några som helst medel för att sätt en ruthless plan i verket. En plan som kommer att inbringa mycket pengar och jobberbjudanden, men som samtidigt kommer att kosta många människors liv. Alla som kommer i deras väg dödas men Gamache och hans nuvarande team gör allt för att syna vad det är som egentligen pågår och stoppa det.

Jag älskar Three Pines även om det är en pytteliten påhittad ort i Québec. Det är nästan alltid vinter där och den här gången har det snöat så mycket att man varken kan ta sig in eller ut från byn. Men vad gör det när man har dessa underbara människor som sällskap? Den som sticker ut mest är poeten Ruth som har ankan Rosa som husdjur och de är ett underbart par som inbjuder till många skratt. Och jag kan mycket väl se framför mig hur jag sitter framför brasan i bistron med ett glas rödvin eller annat gott och bara chillar när en efter en kommer fram till mig och frågar ”What´re we talking about?”

Louise Pennys hemsida finns här.  

Louise Penny på Goodreads finns här.

Andra röster om Louise Penny finns här.

Three Pines Tours.

Louise Pennys inspirationskarta

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: